Het Wolinkbos, er is meer te zien dan u denkt

HAARLO – IVN Oost Achterhoek organiseert op zondag 20 november de natuurexcursie: Eis meer te zien dan u denkt. De start is om 14:00 uur, vanaf de parkeerplaats aan de Dennenweg 7273 te Haarlo. De parkeerplaats ligt aan een zandpad. Volg de IVN-borden.

De wandeling is niet al te lang en biedt daardoor volop gelegenheid om mooie ontdekkingen te doen in het Wolinkbos. Neem een leesbril of loep mee. Ook worden laarzen of hoge schoenen zeer aanbevolen. De excursie duurt ongeveer twee uur.

Een wandeling voor jong en oud, waarbij veel te ontdekken valt. Zowel in de natuur als in de omlijstende verhalen. We letten op de prachtige vormen van bomen en op kleine verschijnselen in de natuur.

Klik voor meer informatie

Er wordt ingezoomd op stengels, bessen, stronken en bladeren. We laten u kennis maken met wat er op de grond onder en op het bladerdek te zien valt. Zoals minuscule paddenstoeltjes. Waar komen die vandaan, hoe groeien ze en waarom juist daar? Ook is er nog een verrassing te ontdekken in één van de beuken, wat dat is, komt u te weten tijdens de wandeling.

We zoomen niet alleen in maar ook uit en vertellen het nodige over de omgeving zoals de boerderij met twee endskamers, het Kanaaltje van Aaltje en waarom de beukenbomen een penning hebben.

Informatie over wandelexcursies: André Hendriks 0544-352043.