Workshop Light Verse / Plezierdichten in Bredevoort

BREDEVOORT – Op zaterdag 12 maart a.s. wordt in Bredevoort een workshop Schrijven van Light Verse/ Plezierdichten aangeboden. Light verse, in het Nederlands ook plezierdichten genoemd, is de naam voor de poëzie die geschreven wordt met het doel de lezer te amuseren.

De diverse dichtvormen binnen het light verse, zoals clerihew  of ollekebolleke , behoren tot de vormvaste poëzie, waarin gebruik van rijm en ritme belangrijk is. De vaste regels van deze dichtvormen bieden de schrijver een bron van taalplezier en inspiratie. Ze laten u woorden bedenken en verbanden leggen waar u anders nooit aan gedacht zou hebben.

Leer in deze workshop hoe je het schrijven van een plezierdicht aanpakt, en treed in de voetsporen van Drs. P, Annie M.G. Schmidt, Driek van Wissen en Ivo de Wijs!

False teeth blues
‘Liever nootjes’ zei Oom Sjang,
die echt geen noot kon lezen,
‘Liever nootjes op m’n zang,
dan onder m’n prothese.’

John O’ Mill

Iedereen die graag schrijft en die het leuk vindt om zichzelf en anderen te vermaken door het schrijven van vrolijke verzen, kan in één dag veel opsteken.

Op deze zaterdag maakt u kennis met verschillende dichtvormen, waaronder clerihew, ollekebolleke, doorgeprikte verzen. Stap voor stap werken we met elkaar toe naar goedlopende gedichten met een knipoog. Schrijfervaring is geen vereiste, plezier hebben in ‘rijmen en dichten zonder je hemd op te lichten’ is het belangrijkste.

De workshop vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in ‘De Muiswinkel’, Markt 6 te Bredevoort en kost € 45 (excl. koffie/ thee en lunch). Schrijfdocent is Desi Leijnen.
Meer informatie: desileijnen@hotmail.com

Aanmelden voor deze workshop in Bredevoort kan via email; harry@boogiewoogie.nl of via post: Boogie Woogie – instituut voor kunst en cultuur –, t.a.v. Harry ten Brinke, Postbus 26, 7100 AA Winterswijk. Opgeven kan t/m maandag 7 maart.