Zomeravondwandeling over landgoed Hagen


DOETINCHEM – Het is een aparte beleving om in de avonduren te wandelen. De temperatuur loopt terug, de wind gaat liggen, de achtergrondgeluiden nemen af en de zang van de vogels is goed te horen. Beleef dit mee. De boswachter van Geldersch Landschap 7 Kasteelen organiseert op zaterdag 14 augustus een zomeravondwandeling over landgoed Hagen.

In het gebied ligt, deels op rivierduinen van de Oude IJssel, gevarieerd bos met lanen, afgewisseld met vennen, heischrale graslandjes, weilandjes en akkers. Het gebied kent een rijk vogelleven en een kleine reewildpopulatie. Onderweg besteedt de boswachter aandacht aan de geschiedenis van het gebied, de natuur en het beheer. Stevige schoenen zijn aan te raden.

Start: 19.30 uur op de parkeerplaats aan de 2e Loolaan in Doetinchem, te bereiken via Groenestraat, zijweg van Kruisbergseweg bij Hotel Ruimzicht, Ruimzichtlaan 150, 7001 KG

Doetinchem. Duur: ca. 2 uur. Kosten: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementenof John ter Horst, tel. 06 – 51 381 453.