2x goud en 1x zilver voor Mu-Chin Groenlo op NK karate

GROENLO – Zaterdag 24 maart 2018 zijn Bart Overkamp, Thinnart Platter, Wisit Platter en hun coach Thomas Vos en begeleider Puck Nijhuis namens karatevereniging Mu-Chin Groenlo afgereisd naar het Friese Drachten, om daar deel te nemen aan het open Nederlands Shinkyokuhin karate toernooi. Het resultaat mocht er zijn, 2x goud en 1x zilver!

Aangekomen in drachten bleken er deelnemers van 25 scholen uit Nederland, Duitsland en Polen te zijn. Een goed bezet toernooi waar op basis van leeftijd en gewichtsklassen werd gestreden om het open Nederlands kampioenschap Shinkyokushin karate. Shinkyokushin karate is nauw verwant aan de in Groenlo beoefende kyokushin karatestijl. Het toernooi in Drachten bood dus een mooie kans om op nationaal niveau ervaring op te doen en krachten te meten.

Wisit Platter vocht in de poule 13-14 jaar, 50-55kg. Hij was duidelijk van een niveau beter dan zijn tegenstanders en domineerde al zijn partijen. Hij deed het zo goed dat hij zijn eerste twee tegenstanders binnen een minuut op ippon (een vol punt wat een directe overwinning in de partij oplevert) afrondde en dat in de finale zelfs wist te versnellen door binnen 15 seconden een ippon te scoren. Technisch vocht Wisit zeer sterk en slim en vol overtuiging trok hij de titel Nederlands kampioen Shinkyokushin karate naar zich toe.

Thinnart Platter deed mee in de klasse 15-16 jaar 50-55kg. Na lang wachten mocht ook hij de mat op. In zijn eerste partij trof Thinnart een grotere en zwaardere tegenstander en moest hij opboksen tegen grote druk. Door te scoren met een jodan mawashi geri (hoge trap naar het hoofd) trok hij de partij naar zich toe en wist als winnaar de partij af te ronden. Ook zijn volgende partijen vocht hij overtuigend en gretig. Uiteindelijk leverde hem dat een zeer verdiende 2e plaatst op.

Klik voor meer informatie

Bart Overkamp deed mee in de senioren klasse -75kg internationaal. Zijn eerste partij, tegen een Poolse tegenstander vocht hij sterk en bekeken. Bart was duidelijk sterker dan zijn tegenstander en wist op het eind van de partij een waza-ari (half punt) te scoren door een goed geplaatste stoot en won daarmee overtuigend.
In de finale trof Bart een sterke tegenstander uit Duitsland. Bart was duidelijk sterker maar kreeg in het verloop van de partij een ongeoorloofde techniek op zijn kin te verwerken. De strijd leek over omdat Bart toch enigszins was aangeslagen, maar na enige rust en medische controle mocht en wilde Bart weer door. Hij liet zien wat een echte strijder is, vol spirit stortte hij zich op zijn Duitse tegenstander en won de partij onder groot gejuich van het aanwezige publiek. Hij was kampioen!

Coach Thomas Vos en begeleider Puck Nijhuis hebben gedurende de dag een mooie en belangrijke bijdrage geleverd om de resultaten van Wisit, Thinnart en Bart mogelijk te maken. Al met al een prachtig resultaat en een mooie ervaring voor het gehele team. Een tevreden team ging huiswaarts naar Groenlo.

Kijk voor meer informatie op www.karategroenlo.nl of volg ons via www.facebook.com/karategroenlo.