Home » Groenlo » 2x Goud en zilver bij de individuele springwedstrijden

2x Goud en zilver bij de individuele springwedstrijden

230

GROENLO – De afgelopen twee zaterdagen hebben de senioren (2002 en ouder) en de junioren (2003-2005) individuele springwedstrijden gehad. De vijf senioren mochten vorige week zaterdag 21 april afreizen naar Rijssen, de acht junioren hadden zaterdag 28 april een thuiswedstrijd in Sporthal Den Elshof.

De senioren hadden een sterk deelnemersveld, bij de minitrampoline en de minitrampoline pegasus deden er meer dan 60 springers mee op het C-niveau! Op minitrampoline in het C-niveau werden er dan ook veel streksalto’s getoond en hebben Inez en Daphne laten zien dat ze hun ‘schroef’ zeer goed beheersen. Bij pegasus liet Suze een sprong zien die weinig springers kunnen, namelijk een ‘Hollander’, een radslag waarbij er in de afduw-fase wordt doorgedraaid in plaats van teruggedraaid. Karlijn liet hier een perfecte ‘half in half uit’ zien. De onderdelen airtrack en plank springtoestel zijn altijd minder favoriet, toch hebben ze hier mooie ‘arabier salto’ combinaties laten zien. Bij de prijsuitreiking bleek dat de sprongen van Nathalie, die voor de grap als trainster meedeed, een zilveren medaille waard was.

Een week later mochten de junioren hun sprongen vertonen in Groenlo. Alle springers hadden hun ouders meegenomen om te komen helpen en aan te moedigen tijdens de wedstrijd. Men begon op de minitrampoline pegasus, in de training geeft dit toestel vaak nog veel zenuwen en weigeringen maar tijdens de wedstrijd was daar niets van te zien! Overslag na overslag vloog over de pegasus, iedereen heeft laten zien wat ze kunnen. Voor Lieke leverde dit een zeer verdiende eerste plek op, Marijn heeft haar angst voor de ‘tipsalto’ opzij gezet en ook Juliette heeft laten zien dat ze de ‘overslag’ goed beheerst. Bij het onderdeel minitrampoline mocht Lieke weer zeer verdiend een gouden medaille in ontvangst nemen. Kim en Kristel hebben hier zelfs een plekje in de top 10 behaald! Liz liet na een weigering in haar derde sprong zien dat ze een perfecte hoeksalto uit kan voeren met een direct stilstaande landing. Mascha is het gelukt om haar ‘hurksalto’ alleen mét een bijna perfecte landing uit te voeren en Koenti liet hoge sprongen zien met mooi gespannen benen. Dit leverde tot haar eigen verbazing een 2e plek op, zeer verdiend!

Op het laatste moment besloten Juliette, Kim en Koenti alsnog mee te doen op het onderdeel plank kast. De dames hadden vrijwel niet geoefend, maar hebben toch drie prima sprongen laten zien. Volgend seizoen iets meer oefenen en dan zit in dat onderdeel ook meer potentie. Verder is er nog het onderdeel airtrack wat vaak de nodige zenuwen en twijfels met zich meebrengt. Bij het inspringen ging nog niet alles helemaal naar wens, maar alle acht de meiden hebben laten zien wat ze kunnen. Alle trainingen en motiverende woorden hebben ervoor gezorgd dat ze hun sprongen op de wedstrijd hebben kunnen laten zien, knap werk dames! Zowel de senioren als de junioren hebben laten zien dat ze met 1.5 uur per week trainen heel goed meekomen in het hoge niveau.

Voor de senioren en junioren zit het wedstrijd seizoen erop, ze gaan trainen voor de uitvoering. De jeugd springers (2006 en jonger) mogen over een maand hun sprongen in Wierden laten zien.

Voor de volledige uitslag zie www.rapensnel.nl