Home » Lichtenvoorde » Stichting Pak An viert tweejarig bestaan met gratis evenement

Stichting Pak An viert tweejarig bestaan met gratis evenement

273

Iedereen die de Achterhoek een warm hart toedraagt is zaterdag 26 mei welkom op het Zwarte Cross terrein

HENGELO – Stichting Pak An organiseert op zaterdag 26 mei van 11.00 uur tot 19.00 uur haar eerste gratis toegankelijke evenement genaamd ‘Pak An Pakt Uit’. Dit vindt plaats op het Zwarte Cross terrein bij Uitspatting Besselinkschans in Lievelde. Het is voor iedereen die de Achterhoek een warm hart toedraagt. De reden van het evenement is het tweejarig bestaan van de stichting. Zij wil door dit evenement te organiseren aan iedereen laten zien wat mensen voor de Achterhoek betekenen.

Stichting Pak An is in mei 2016 opgericht door Grolsch en De Feestfabriek. Het doel van de stichting is om ideeën te ondersteunen die bijdragen aan de toekomst van de Achterhoek. Onder het thema ‘Samen hart voor de Achterhoek’ komen de gehonoreerde initiatieven van de stichting samen tijdens dit evenement. Zij presenteren zich op geheel eigen wijze aan het publiek en aan elkaar. Daarnaast is er de mogelijkheid voor bezoekers om met elkaar, met gehonoreerde initiatiefnemers en met Stichting Pak An in contact te komen en inspiratie op te doen.

Tijdens dit evenement kunnen bezoekers onder andere genieten van Achterhoekse lekkernijen van ruim 30 producenten van streekproducten, muziek van onder andere De Boetners, Rocco Ostermann (Donnerwetter), Lizzy Ossevoort en Stef Woestenenk en er is kunst van jonge talentvolle Achterhoekse kunstenaars onder begeleiding van De Lokalen. Daarnaast is er onder leiding van Erik Hagelstein een Achterhoekse College Tour waar hij inspirerende gasten ontvangt en kan een mini versie van het Ruurlose Liefdespad worden beleefd. Verder wordt een prototype van de grootste barbecue ter wereld gelanceerd, ook een Achterhoeks initiatief. Maar, er zal nog veel meer te zien en te beleven zijn. Linda Commandeur is gastvrouw van deze dag. Kortom, de bezoeker wordt ondergedompeld in al het moois dat de Achterhoek biedt.

“Dat we nu binnen 2 jaar na de oprichting al het 200ste idee hebben mogen ontvangen hadden we niet durven dromen”, aldus directeur Johan Godschalk. “Je hoopt natuurlijk op veel respons als je een dergelijk initiatief neemt, maar dit overtreft ook onze eigen verwachtingen.” Ongeveer de helft van de initiatieven zijn gehonoreerd door middel van coaching, netwerk, publiciteit en/of financieel. Goede ideeën kunnen door iedereen worden ingediend, zolang de resultaten maar ten goede komen aan de Achterhoek. Maar wat is een goed idee? “Het gaat ons om ideeën die écht vernieuwend, ondernemend of duurzaam zijn. Bedenk iets bijzonders, iets wat er wellicht nog niet is, iets waarmee de Achterhoek zich op de langere termijn kan onderscheiden. Die creatieve denkkracht hebben we keihard nodig.”

www.facebook.com/anpakken
www.anpakken.nl

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen