33ste editie van de WinterCup gewonnen door Remko Stöteler.

Laatste wedstrijd is gewonnen door René Molenveld.

De 33ste editie van de WinterCup zit er weer op, de laatste wedstrijd werd gevist aan, wederom, het Beneden Kanaal te Eefde. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden werd er niet om acht uur maar om half acht geloot zodat we minimaal een half uur langer konden vissen. De afgelopen week is er nog door enkele deelnemers geoefend en de resultaten waren niet onaardig te noemen. Vandaag visten we met veertien man, na een glaasje Ossenkämper was het tijd voor de loting en een praatje. De weersvoorspellingen waren niet onaardig, droog, veel zon maar er stond wel een gure wind uit het oosten Wat zou het gaan worden vandaag..?

De belangrijkste vraag vandaag is niet wie er met de eerste of tweede prijs aan de haal gaat maar wie  er zaterdag 26 maart  naast Remko en René op de foto mag. Is het Theo Wayerdink, Ivo te Kortschot, Rob Beerten of heeft een van de andere deelnemers nog een verrassing in petto.

Vandaag had wederom de feeder de voorkeur boven de vaste stok. Alles opbouwen, hengel(s) optuigen, gewenste afstand bepalen en wachten op het beginsignaal. Na een klein uur voorbereiden gaf Henk Migchielsen voor de laatste keer deze 33ste editie het beginsignaal. De goed gevulde korven gingen richting de gekozen stek. Terwijl de ene deelnemers eerst een voerplek op ging bouwen waren er enkelen die meteen begonnen met vissen. Zou het weer zo’n ochtend worden waarbij de vis los is..?

De meeste deelnemers waren na een half uur van de nul af, maar helaas zat niet iedereen goed in de beet. Op nummer 15 wist René Molenveld met grote regelmaat een mooie voorn te vangen. Op nummer 10 zat Remko Stöteler Bomers ook aardig te trekken.. naast een paar mooie voorns wist hij ook een leuke winde naar zijn schepnet te dirigeren. Helaas voor hem verspeelde hij halverwege de wedstrijd een enorme brasem dat hem zeker de dagwinst op zou hebben geleverd. Op de rest van het parcours was het peuteren, de vis was moeilijk te verleiden. Sporadisch een beet en vaak waren deze zo minimaal dat ze nauwelijks te verzilveren waren.  Theo Wayerdink was van de drie kanshebbers op de derde plek de enige die het enige regelmaat een visje wist te vangen. Rob Beerten en Ivo te Kortschot moesten de trukendoos volledig open trekken om de vis aan de schubben te komen. Alwin Bessels wist ook geregeld een visje te vangen, zou hij nog voor de derde plek in aanmerking kunnen komen?

Om 12:00 uur klonk het eindsignaal en kon de weegploeg aan de slag, vandaag helaas twee nullen, Rick van Koot had zijn net al te drogen gelegd en terwijl deze lag te drogen ving hij nog een voorn en een winde!  In het totaal is door veertien deelnemers 10265 gram vis gevangen wat betekend dat we over de magische 100 kilo grens  op een 5 kilo net niet gehaald hebben. Na de laatste wedstrijd staat de teller op 94445 gram!! Uiteindelijk was het René Molenveld  die er met de dagwinst van door ging. Theo Wayerdink wist zijn beide concurrenten voor te blijven., en mag dus zaterdag 26 maart samen met Remko en René op de foto. Rob Beerten, hij viste deze WinterCup zijn allereerste competitie, kwam 45 gram te kort om met de vierde plek aan de haal te gaan.. Hou Rob in de gaten, hij gaat de komende jaren op het podium komen (maar wat wil je met zo’n goed leermeester).

Deze editie waren Remko en René haast weer onverslaanbaar, samen waren ze bijna goed voor de helft van de kilo’s, maar komende editie zullen alle deelnemers hun best doen om beide heren van de troon te stoten.

Uitslag 6de WinterCup wedstrijd:

1. René Molenveld 3170 gram  
2. Remko Stöteler 2000 gram  
3. Alwin Bessels 1130 gram  

Eindstand na 33ste  WinterCup:

1. Remko Stöteler 25510 gram  
2. René Molenveld 18490 gram  
3. Theo Wayerdink    7185 gram  
       

Prijsuitreiking:
Zaterdag 26 maart zullen de winnaars worden gehuldigd tijdens de jaarlijkse WinterCup prijsuitreiking. Voor deze avond moet je je wel opgeven aangezien we tijdig het warm- en koud buffet moeten bestellen. Ook leden van de GHV die niet deelnemen aan de WinterCup zijn van harte welkom. De kosten hiervoor zijn €17,50.  Wil je naar deze gezellige avond, geef je dan voor 21 maart op bij Henk Migchielsen zodat hij het warm en koud buffet kan gaan bestellen..

Competities:
Opgeven voor de Grachtencompetitie, Vrijehengelcompetitie en of de IJsselCup?? Kijk dan snel op www.visseningroenlo.nl wanneer de wedstrijden gevist gaan worden. Op dit moment hebben we voor de Grachtencompetitie zestien deelnemers, voor de Vrijehengelcompetitie elf en voor de IJsselCup 12 deelnemers..De eerst volgende competitie wedstrijd door de GHV georganiseerd is de eerste Grachtencompetitiewedstrijd. Deze wordt gevist om zondag 17 april. Kinderen die zelfstandig kunnen vissen mogen sinds dit jaar ook meedoen..!

ALV:

Woensdagavond 16 maart houden we weer onze Algemene Ledenvergadering, de vergadering begint om 20:00 uur en de koffie staat klaar. Hierbij willen we al onze leden van harte hiervoor uitnodigen.