Bennie Rooks wint de 2de vrijehengelwedstrijd.

Zondag 5 juni konden de deelnemers aan de Vrijehengelcompetitie hun kunsten weer vertonen, dit keer aan de Berkel te Borculo (Kulsdom). Vandaag een afmelding zodat de wedstrijdcommissie 9 nummers kon uitzeten aan het mooie stukje Berkel.

De deelnemers waren allen mooi op tijd aanwezig en na het uitspreken van de verwachting, de Berkel stroomde aardig en dat is vaak een goed teken, kon er geloot worden. De weersvoorspellingen waren goed, de deelnemers hadden er zin, nu hopen dat de vis dit keer wel meewerkt.

Het grootste gros van de deelnemers gaf de voorkeur aan de vaste stok maar hadden ook al vast een feeder opgetuigd. Na een krap uur was het Henk Migchielsen die het beginsignaal gaf en de voerballen/ voerkorven vonden hun weg naar de gekozen stek. Welke discipline zou vandaag de juiste zijn. Zoals gezegd stroomde het aardig waardoor secuur vissen niet echt gemakkelijk ging, toch werden er vrij snel op de vaste stok de eerste vissen gevangen, de feedervissers moesten nog even wachten.

Zo nu en dan verdween er een vis in het leefnet, de vis was alles behalve los. In het midden van het parcours was het peuteren om de vis aan de schubben te komen, op de kop en staart waren de vangsten beter maar het hield niet over. Bennie Rooks wist binnen een half uur een beste brasem te vangen waarna het bij hem lang stil bleef. Willy Wayerdink zat daarentegen aardig in en de vis en wist een mooi netje voorns te vangen maar dat woog niet op tegen de vangst van Bennie Rooks. De gewenste bonus vis resulteerde in de dagwinst. Naast de dagwinst neemt Bennie ook de leiding over na twee wedstijden.

Uitslag 2de Vrijehengelwedstrijd:
1 Bennie Rooks 2595 gram 1 pnt
2 Willy Wayerdink 955 gram 2 pnt
3 Remko Stöteler 360 gram 3 pnt

Stand na de 2de wedstrijd:
1 Bennie Rooks 2695 gram 4 pnt
2 Rick van Koot 1705 gram 5 pnt
3 Willy Wayerdink 1055 gram 5 pnt

Eerst volgende GHV competitiewedstrijd is de 3de wedstrijd van de Grachtencompetitie en wordt gevist op zondag 12 juni.

De woensdag erna, 15 juni, staat de tweede 50+ wedstrijd op het programma.

Op 26 juni wordt de 2de wedstrijd van de IJsselCup gevist, een week voor de wedstrijd wordt de locatie bekend gemaakt.