Roei en Kanovereniging Het Anker heeft grootse plannen


ULFT – In Ulft vlak bij de stuw in de Oude IJssel worden de laatste werkzaamheden verricht aan de spiksplinternieuwe botenloods van Roei en Kanovereniging Het Anker. Het is een enorme loods voor de jonge en nu nog relatief kleine vereniging met 13 roeileden en 25 kanoleden.

Ze zijn er trots op. Niet alleen omdat het een prachtige loods is maar ook omdat ze er zelf aan hebben meegewerkt om dit te realiseren. Met geld van de gemeente Oude IJsselstreek is mogelijk gemaakt dat een aannemer de constructie neerzette en materialen leverde. De leden zelf hebben de hele loods dichtgespijkerd, de vloer gelegd en de elektriciteit aangelegd. Een grote klus voor een kleine vereniging maar met het doel voor ogen en met vele handen is het toch maar mooi gerealiseerd. Met complimenten van de aannemer over het ‘strakke’ werk overigens.

De loods is op de groei gebouwd. Want de vereniging wil groeien. Zowel qua botenvloot als qua ledenaantal. En nu de loods bijna gereed is kan dat ook vorm krijgen. Het idee is dat nieuwe leden worden opgeleid in de kano- of roeisport door meer ervaren leden. Vooral het roeien is een technische sport waarbij wel wat vaardigheden nodig zijn om ook samen soepel te roeien. Om die reden worden naast nieuwe onervaren leden ook ervaren (oud) roeiers gezocht die het leuk vinden om een groepje nieuwe roeiers wegwijs te maken op het water.

Want een vereniging maak je samen volgens een van de leden. Dat zie je bij het bouwen van de loods maar ook bij de kanopolo, het wildwatervaren of het roeien. Je moet het samen leuk maken. Dat “RKV Het Anker” gebruik kan maken van de naastgelegen kantine die door hengelsportvereniging “De Brasem”  zo mooi is opgeknapt, draagt daar zeker aan bij. Het is een prachtige plek om na het sporten of varen op de Oude IJssel samen wat te drinken. Menig voorbijkomende fietser zal jaloers zijn op zo’n mooi terras aan het water.

Iedereen is van harte welkom om een paar keer mee te varen. Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Sandra van Zaal via roei@rkvhetanker.nl. Je kunt ook een kijkje nemen op de website: www.rkvhetanker.nl