Bovo Heren 1 op kampioenskoers

AALTEN – Afgelopen zaterdag stond voor Bovo de laatste thuiswedstrijd op het programma, tegenstander in deze strijd was Dash H1 uit Vorden. Momenteel als 12e geplaatst op de ranglijst probeert dit team nog elk puntje te sprokkelen om rechtstreekse degradatie uit de weg te gaan. Maar voorafgaand aan de wedstrijd bleek dit al te laat, Bovo H2 won 2 sets tegen Reflex H2 en daarmee zorgde men er voor dat Dash definitief gedegradeerd was. Voorafgaand aan de wedstrijd kwamen ook alle Aaltense pupillen het veld op om het 1e heren en dames team van Bovo aan te moedigen en een high five te geven. Vervolgens mocht deze enthousiaste groep plaatsnemen op de eerste rang van de tribune om Bovo aan te moedigen. En dat deden ze geweldig! Namen van spelers werden gescandeerd door de sporthal en er is dit seizoen nog niet eerder zoveel kabaal en zang van de tribune af gekomen.

Voor Dash dus een moeilijk begin van de wedstrijd als je net te horen hebt gekregen dat je gedegradeerd bent. De heren van Bovo H1 profiteerde hier van en zette direct in de eerste set hun eigen niveau neer en lieten zien waarom zij de ranglijst aanvoeren. Met veel servedruk werd Dash weggespeeld. Eindstand set 1: 25-13

Set 2 was een kopie van set 1, wederom veel servedruk lange serveseries en waar nodig scherp en goed verdedigend werk. Dash wist het tij niet te keren, ook werd de lastige float-serve goed ontvangen aan Aaltense kant. Bovo pakt set 2 met 25-14.

In set 3 en 4 deden de Aaltense heren er nog een schepje bovenop. Met overtuigend spel en een moe gestreden Dash aan de overkant werden er setstanden op het bord gezet van 25-9 en 25-10 in het voordeel van Bovo.

Met deze overtuigende overwinning zet Bovo weer een stap dichterbij het kampioenschap, aankomende zaterdag wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Hierin moet Bovo ten minste 3 punten weten te pakken om het kampioenschap binnen te halen. We hopen u en vele anderen te zien wanneer Bovo aantreedt tegen Wivoc. De wedstrijd wordt zaterdag 18 april om 17:00 uur gespeeld in Winterswijk. We kunnen uw hulp wederom goed gebruiken!

Na afloop van de wedstrijd werd een momentje genomen om kampioenen te huldigen, nieuwe scheidsrechters te feliciteren maar ook om afscheid te nemen. Bij Bovo Heren 1 stopt het trainersduo bestaande uit Jeroen Bröckotter en Gerard Swijtink. Zij hebben zich 2 jaar lang volledig ingezet en er erg veel tijd in gestoken om het team te leiden naar waar ze nu staan. Trainers nogmaals bedankt, en zaterdag mogen zij nog eenmaal aantreden om het team naar het uiteindelijke doel (de pinda op de koek) te coachen: Kampioen in de Promotieklasse.

Om met dit team volgend seizoen net zo succesvol te kunnen zijn is er ook al weer een nieuwe trainer aangewezen. Eric Maan zal volgend jaar Hoofdtrainer worden van het 1e team uit Aalten. Maan is een bekende in de volleybalwereld met name ook door zijn zoons Joram (oud-international) en Jelte (spelend op het hoogste niveau in België). Maar ook Eric zelf heeft al vele dingen meegemaakt op hoog niveau in het volleybal. Dit seizoen zal hij afscheid nemen als trainer bij US Amsterdam dames 1 (uitkomend op het een na hoogste niveau van Nederland), om zich volgend seizoen volledig te richten op het trainerschap bij het 1e herenteam in Aalten.

We hopen u allen te zien op zaterdag 18 April om 17:00 uur in de sporthal te Winterswijk.