Home » Sport » Buitenlandse ruiters aan zet op Jumping de Achterhoek

Buitenlandse ruiters aan zet op Jumping de Achterhoek

288

VRAGENDER – Op de schitterende zege van Kirsten Rikkert uit Wierden in de Young Riders rubriek op 1.35m niveau na, gingen de zeven overige zeges vrijdag op Jumping de Achterhoek de grens over. Beide internationale ponyrubrieken gingen naar Ierland, die met een grote delegatie naar Vragender was afgereisd. Indrukwekkend was de overwinning van de pas 13-jarige Harry Allen (13) in de big tour op 1.25m niveau.

Ierland hIerland heeft een grote delegatie jeugdruiters afgevaardigd naar Vragender. Daarvan won de pas 13-jarige Harry Allen een ponyrubriek. Foto Fototrailer.eeft een grote delegatie jeugdruiters afgevaardigd naar Vragender. Daarvan won de pas 13-jarige Harry Allen een ponyrubriek. Foto Fototrailer.

De zeer getalenteerde Harry Allen is het broertje van Bertram Allen, die recent met zijn 19 jaar debuteerde in een wereldbekerwedstrijd en deze meteen won. Hij staat inmiddels al 19e op de wereldranking en rijdt volgende week ook in Vragender mee. België pakte drie zeges, waaronder de afsluitende teamwedstrijd met Simon Morssinkhof, Claudine van Duffel, Maartje Verberckmoes en Lynn d’Have.

“Dat was echt leuk”, vertelt Lynn d’Have. “Als je voor jezelf rijdt en wint is dat mooi, maar in een team wil je zeker zo goed rijden. Vooral in landenwedstrijden voel ik dan toch wel wat meer stress omdat je het voor de rest goed wil doen”, vertelt de 17-jarige Belgische, die op donderdag al twee tweede prijzen won.

Een Achterhoeks tintje had de zege in de juniorenrubriek op 1.30m niveau van de Brit Jake Saywell, die Verisja (v. Numero Uno) voor Stal Bril uit Westendorp uitbrengt. De thuis rijdende Micky Morssinkhof met Camonyak (v. Coronado) werd hier derde, achter Josta van Straaten uit Den Ham met Bolivia S (v. Vermont).

De Achterhoekse Jamie Schlief pakte een tweede prijs mee in de rubriek voor Children op 1.10m niveau met Sale Rose (v. Nolisco).

Voor meer informatie www.jumpingdeachterhoek.nl