Dames 1 HV Grol op helft seizoen keurig in de middenmoot

Borhave 2 – HV Grol (25-4)

BORNE/GROENLO – In de laatste wedstrijd van dit jaar moesten de dames van HV Grol het opnemen in Borne tegen koploper Borhave. HV Grol dat met 2 wisselspeelsters speelde wist niet wat het te wachten stond, de tegenstander speelt hun thuiswedstrijden met hars aan de bal.

Als je dit niet gewend bent is het lastig spelen. De dames van Grol hadden vooral in de eerste helft meer ruzie met de bal dan met de tegenstander. Aanvallend wilde het gewoon niet lukken fatsoenlijk de bal rond te laten gaan. Verdedigend speelde Grol met keepster Kim een goede partij. Dit spel resulteerde in een 10-3 ruststand.

In de rust werd afgesproken om zuinig te spelen en het balverlies te beperken. Dit ging echter wel ten koste van de dreiging in de aanval. De aanvallen verliepen helaas moeizaam bij Grol, waardoor Borhave ook op de break kon spelen. Hierdoor liep de score snel op en was het laatste fluitsignaal een bevrijding voor de dames van Grol. Snel vergeten deze “hars” wedstrijd en met twee weekenden rust op 6 januari de draad weer oppakken en de nodige punten gaan pakken om bij de ondersten weg te blijven.

De eerste helft van het seizoen in de 1e klas hebben de dames van Grol het goed gedaan en staan met tien punten keurig in de middenmoot. Op 6 januari spelen de dames de belangrijke uitwedstrijd in Hengelo tegen Olympia 2.