Home » Sport » Deelnemers Marveld ATB-tocht trotseren de elementen

Deelnemers Marveld ATB-tocht trotseren de elementen

339

GROENLO – Deze zaterdag 30 december vielen veel regen en een harde, gure wind de 515 deelnemers aan de 22e Marveld ATB-tocht ten deel. Een loodzware editie was het gevolg; de afsluitende klassieker vormde deze keer een grote uitdaging.

Dit jaar werd na 21 jaar gestart vanaf een nieuwe locatie: tennis- en golfcomplex De Blanckenborg in Groenlo. Dit complex is tevens onderdeel van Marveld Recreatie en voldoet volgens de organisatie nog beter als start- en finish locatie van deze tocht.  De route voerde de deelnemers over een geheel uitgepeild parcours door het Achterhoekse coulisselandschap van Grolle tot Rekken en van Lievelde tot het Duitse Zwillbrock. Traditiegetrouw doorkruiste de tocht de ‘Kneipe von Ludwig’.

Daarnaast waren er 23 deelnemers aan de leuke Kanjers voor Kanjers jeugclinic. Organisator RTGC kijkt terug op een zeer geslaagde tocht.

Voor de deelname werd dit jaar €1,- meer betaald als voorheen. Deze opbrengst gaat dit jaar naar een tweetal goede doelen: “Kanjers voor Kanjers” en het Duitse “Aktion Lichtblicke”.