Home » Bredevoort » Bredevoort: 6 januari – Shakespeare in een nieuw jasje

Bredevoort: 6 januari – Shakespeare in een nieuw jasje

403

BREDEVOORT – Zaterdagavond 6 januari treedt de Duitse theatermaakster Barbara Engelmann (bekend van radio WDR) samen met Rainer Heeke op in de Koppelkerk met een moderne uitvoering van Shakespeare’s Much Ado About Nothing, onder de titel So viel Gerede! – Zoveel gezwets!

‘Ik verbaas me dat u nog steeds aan het woord bent! Geen mens ziet u staan!’ – ‘Ach, mijn beste Dame Verachting! Jij leeft ook nog?’ – ‘Hoe zou de verachting ook moeten sterven, als zij door iemand als u wordt gevoed?’ Dit verbale geweld komt niet uit een televisiedebat tussen Hillary Clinton en Donald Trump, maar uit een 16e-eeuwse komedie van William Shakespeare ‘Much Ado About Nothing’ (‘Veel gedoe om niks’).

Bovenstaande kemphanen zijn Beatrice en Benedict, de hoofrolspelers van het stuk. De komedie draait om de bruiloft van Hero en Claudia. Waar het huwelijk door alle partijen wordt toegejuicht, stelt een lasteraar plots de bruid in een kwaad daglicht. De – tot dan toe smoorverliefde – bruidegom raakt overtuigd en verstoot zijn bruid! Maar, zoals een komedie betaamt, komt alles uiteindelijk toch op zijn pootjes terecht. Van meet af bekijken Beatrice (vriendin van de bruid) en Benedict (vriend van de bruidegom) het voorval met argwaan en scepsis. Met een vuurwerk van sarcasme en scherpzinnigheid omlijsten zij het voorval.

‘So viel Gerede!’ (‘Zoveel gezwets!’) wordt opgevoerd door theatermaakster Barbara Engelmann en tegenspeler Rainer Heeke. Engelmann is bekend van hoorspelen op de Duitse radio WDR en NDR. Het stuk wordt uitgevoerd in het Duits, maar is zeer toegankelijk en daarom eenvoudig te volgen voor het Nederlandse publiek.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: zaterdag 6 januari
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Entree: € 7,50
Reserveren: koppelkerk.nl / 0543-216 005

Foto’s:

  1. Barbara Engelmann. (c) Simone Grazzi
  2. Barbara Engelmann. (c) Kiko Moreno