Diploma’s voor G-team trainers

GROENLO – In het seizoen 2011/2012 is een start gemaakt met de oprichting van G-jeugdvoetbal bij s.v. Grol. “We zijn destijds begonnen met 3 spelers en momenteel zijn dit er 18”, aldus de trainers.

Elke vrijdag wordt er getraind van 18:00 tot 19:00 uur. Vanwege de vele aanmeldingen, gedurende de jaren, is besloten om een aantal trainers een cursus te laten doen, dit om de spelers zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Niek Schovers, Doné Emaus, Marcel Walterbos, Wim Meuleman, Ben Meuleman, Pien Reinders, Maarten Overkemping en Yanique Veld zijn op 18 maart begonnen aan de cursus G-voetbaltrainer. Gedurende 4 avonden hebben zij hun uiterste best gedaan om een certificaat in handen te krijgen. Tijdens deze avonden hebben de Groltrainers samen met nog 11 medecursisten van diverse clubs les gehad van Marcel Geestman, de bondscoach van het paralympisch voetbalelftal. Op 29 april was de laatste trainingsavond en werden de diploma’s uitgereikt. Met trots laten ze hun certificaat zien en willen ze snel verder met het trainen van de spelers.

Benieuwd hoe de trainers te werk gaan na het ontvangen van hun certificaat? Kom dan gerust kijken. De trainingen zijn elke vrijdagavond van 18:00 tot 19:00 uur op veld 3 bij de s.v. Grol.