Succesvol NK enkel in Dinxperlo

DINXPERLO – De Aaltense verenigingen SSS Irene Lintelo, Represta Dinxperlo en DTA Aalten hebben gezamenlijk een zeer succesvol Nederlands kampioenschap Dymanic Tennis georganiseerd op zondag 19 april jl. in de Eurohal te Dinxperlo. Nardie Somsen voorzitter van SSS-Irene heette iedereen hartelijk welkom met name Erik Luiten, wethouder van sport in de gemeente Aalten, die ook de opening van het toernooi verrichte door een balletje te slaan met Paul Sommers.

Door: Arnold Arentsen

Een record aantal deelnemers van 70 Dynamic tennissers kwamen naar Dinxperlo om de strijd aan te gaan in alle klassen voor het Nederlands kampioenschap enkelspel  in zijn of haar klasse. En gestreden is er, in alle klassen A, B, C en D werd er op een hoog niveau gespeeld. In de A klasse viel de nieuwkomer in deze  klasse, Gert Eeltink uit Lintelo op door alle poule wedstrijden te winnen. In de kwart finale moest hij het echter afleggen tegen Kevin Pluk. In de A klasse werd Paul Sommers van Taflan uiteindelijk toch weer de kampioen van Nederland, voor de twaalfde keer, ten koste van een fel strijdende Robert Hesen van DT Maasgouw. Derde werd Tom Maassen van DT Maasgouw in een driesetter tegen Kevin Pluk van Taflan uit Langeboom.

In de B klasse werd Job op ‘t Root van DT Maasgouw kampioen, hij versloeg in de finale Mindert Hoogstraten van WSV Apeldoorn. Derde werd Imre Huitink van Litac uit Lichtenvoorde ten koste van Brian Willems van Rapid uit Rosmalen.

In de C klasse werd Leen Serano van DTTC Deventer de kampioen ten koste van Jasper van der Ploeg van WSV Dragonder Noord uit Veenendaal. Derde werd in deze klasse Ali Alwan van Asterix uit Blerick en werd Leo Buitink van Yapton uit Eibergen verdienstelijke vierde.

Ook in de D klasse, welke was opgesplitst in een heren- en dames klasse,  werd felle strijd geleverd waarbij vooral junior Daan van de Heuvel, van Rapid uit Rosmalen, opviel. Deze net 14 jarige speler behaalde, na zeer spannende wedstrijden, de derde plaats. Een absoluut talent voor de toekomst. Hier werd kampioen Mart Roodbeen van Asterix uit Blerick ten koste van Joost Kroeze van Asterix.Bij de dames in de klasse D werd winnaar, Janine Harbers van Litac uit Lichtenvoorde en tweede Lonneke Harmsen van Pajodos uit Pannerden. Derde Hilda Wetemans- Mug van WSV Apeldoorn.

Hoewel de finale wedstrijden behoorlijk in tijd uitliepen kan er gesproken worden van een uitstekend verlopen toernooi, waar ook nog eens een flinke publieke belangstelling voor was gedurende de hele dag. Het was een visitekaartje voor het Dynamic tennis in de vernieuwde Eurohal van Dinxperlo.

Plezierig was het ook te constateren dat er verschillende nieuwe talenten doorbraak. De scheidende voorzitter van de Dynamic Tennis Bond Nederland, Wim Fennis reikte op het eind de prijzen uit aan alle winnaars en bedankte de organisatie voor het zeer goed georganiseerde toernooi.