Home » Regionaal » Gezinsexcursie op zoek naar paddenstoelen

Gezinsexcursie op zoek naar paddenstoelen

216

VORDEN – Ze staan er weer volop: paddenstoelen. Maar wat is nu het verschil tussen een inktzwam en een stinkzwam? Doe op woensdag 21 oktober mee met de gezinsworkshop paddenstoelen ontdekken. Je gaat met twee echte kenners op zoek naar de paddenstoelen van landgoed Velhorst. Aanvang van de excursie is om 14:00 uur, einde rond 16:00 uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de bijdrage € 6,00; voor niet leden € 9,00, dit is inclusief een drankje. Geïnteresseerden kopen het kaartje online via www.Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Kleurige paddenstoelen
Hoe hou ik een knolamaniet en een kastanjeboleet uit elkaar? Waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Of een aardappelbovist? De herfst is het jaargetijde om paddenstoelen eens goed te bekijken. Paddenstoelen zijn er in alle mogelijke vormen, kleuren en soms ook geuren. Het zijn de afvalverwerkers van de natuur en leven vaak van dood materiaal dat volop voorhanden is in het bos van landgoed Velhorst. Onderweg hoor je verhalen over het geheimzinnige leven van paddenstoelen en de verschillende verschijningsvormen.

Warme kleren
Tip: neem een klein spiegeltje mee! Het is vaak heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken: zitten er gaatjes, buisjes of plaatjes? Doe stevige, liefst waterdichte schoenen aan en trek warme kleding aan en/of neem regenkleding mee.