Erix handbalheren pakken niet de volle winst in Arnhem

LICHTENVOORDE – Met nog twee wedstrijden te gaan, reisde Erix afgelopen zaterdag als koploper af naar Arnhem voor de wedstrijd tegen AES. Erix had nog 2 punten voorsprong op nummer 2 Quintus in de strijd om het kampioenschap, dus was het belangrijk om de punten mee terug te nemen naar Lichtenvoorde.

De wedstrijd liep echter totaal anders dan vooraf verwacht of gehoopt. AES die altijd met hars mogen spelen, dit in tegenstelling tot Erix die nooit met hars spelen, hadden extra veel van dat kleefmiddel aan de bal gedaan om Erix het spelen zo moeilijk mogelijk te maken.

Dit onsportieve gedrag van EAS mistte zijn uitwerking niet, Erix had zeer veel moeite om de bal rond te spelen en acties te maken en dat leidde tot zeer veel balverlies aan Erix zijde met break-outs van de tegenstaander tot gevolg, Erix kwam daarom al snel op achterstand.

Zelfs de mannen van AES hadden moeite met hun eigen bal vol hars waardoor de achterstand niet verder op liep. Langzaam begon Erix te wennen aan de bal en kwam men beter in hun spel en wist men wat van de achterstand in te lopen wat resulteerde in een ruststand van 12-12 vooral door enkele prachtige passeracties van Youri Kuypers.
Erix leek de wedstrijd weer in handen te nemen maar in de rust had AES weer extra hars aan de bal gedaan waardoor Erix opnieuw moeite had om acties te maken en te scoren.

De voorsprong van AES liep weer op en het leek er steeds meer op dat Erix tegen een nederlaag zou oplopen. Maar Erix gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd en had 4 minuten voor tijd een voorsprong van 3 punten. Dit hadden er vier moeten zijn als niet een doelpunt van Marco Rotter onterecht werd afgekeurd!
Helaas was er daarna binnen 2 minuten weer een gelijke stand door balverlies van Erix. De slotfase was zeer spannend ook voor het meegereisde publiek uit Lichtenvoorde!

Gelukkig bracht Stijn van Zutphen Erix 30 seconden voor tijd weer op voorsprong en leek Erix toch de overwinning binnen te halen. Met nog 1 seconde op de klok maakte AES door een wanhoopschot toch nog de gelijkmaker, hoewel het doelpunt pas na de zoemer in doel ging, werd deze toch goedgekeurd door de scheidsrechter. Helaas maar 1 punt voor Erix dus die zondag Quintus zagen winnen en teug zagen komen tot op 1 punt in de race om het kampioenschap.
Zondag 2 april a.s. om 14.00 uur is de laatste wedstrijd in de eigen Hamalandhal tegen de the Flyers uit Wychen. Erix kan dan dus het kampioenschap binnenhalen.

Steun van publiek is dus van harte welkom!