Erix heren pakken 2 punten in matig duel

LICHTENVOORDE – Na drie wedstrijden tegen de top van de eerste klasse (2 nederlagen op rij), waren de heren nu aan hun stand verplicht de punten in Lichtenvoorde te houden, dit tegen het lager geklasseerde Udi 2 uit Arnhem. Van een voortvarende start was echter geen sprake. Erix speelde zowel aanvallend en verdedigend zwak en mocht van geluk spreken dat linker opbouwer Bram Reukers zijn vizier wel op scherp had staan. Uiteindelijk wisten de heren wel bij te blijven en ging het rustsignaal bij een 14-14 tussenstand.

Na een korte maar duidelijke ‘donder’ speech, van trainer coach John Heinen, begon Erix goed aan de tweede helft. Het tempo werd omhoog geschroefd en al snel werden de punten veilig gesteld. Snelle tegenaanvallen werden vakkundig afgerond door onder meer rechter hoekspeler Martin kruip en ook Willem Kruip wist een paar goede doelpunten te maken. Cirkelloper Marco Rötter deed daar nog een schepje bovenop door met twee sublieme lobjes de Udi keeper te passeren. Verder was het geen hoogstaande wedstrijd en kwam het beweeglijke aanvalsspel er deze wedstrijd niet goed uit. Door meer scherpte en efficiënter spel liep de score toch nog aardig op en bij een 34-23 stand maakte het goed leidende scheidsrechterskoppel een einde aan de wedstrijd.

De heren 1 van Erix staan na deze overwinning op de 5e plek. Over twee weken, op zaterdag 12 december, staat de volgende wedstrijd (uit) op het programma. De huidige nummer 6 Minerva 1 uit Gaanderen is dan de tegenstander. U bent van harte uitgenodigd het team aan te komen moedigen in deze altijd spannende wedstrijd.