Erix stunt bijna tegen koploper Quintus

LICHTENVOORDE – Zondag 15 november stond de wedstrijd tegen koploper Quintus 1 – HV Erix 1 op het programma. In de voorbereiding hadden deze twee teams elkaar al getroffen, waarbij de wedstrijd onbeslist eindigde. De heren waren vastberaden om de wedstrijd ditmaal wel winnend af te sluiten.

Toen het fluitsignaal rond 13:00 uur in de middag klonk, begonnen de heren van Erix de wedstrijd. Na een zeer moeizaam begin keek Erix na twintig minuten tegen een achterstand van 6-2 aan, mede doordat de kansen niet werden afgemaakt. Toen uiteindelijk het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft klonk, stond er 9-5 op het scorebord. Dit is veelzeggend, omdat de heren van Erix gemiddeld 30 doelpunten per wedstrijd scoren. Het is overigens niet alleen te wijten aan het slechte afronden van de mannen van Erix, maar ook aan het goede keeperswerk van de doelman van Quintus 1. De opdracht die de heren in de rust meekregen was duidelijk: “Maak de vrije doelkansen af en je wint de wedstrijd”.

Met goede moed begonnen de heren aan de tweede helft. De verdediging stond als een blok, alleen aanvallend liet het nog steeds te wensen over. Toen er nog een kwartier op de klok stond, stonden de heren met 8-12 achter. Deze werd binnen 10 minuten tijd omgezet tot een 11-12 achterstand, waardoor de slotfase toch nog zenuwslopend werd. Vervolgens zorgde de linker opbouwer van Quintus ervoor dat het verschil weer 2 werd. Dirk Berentsen wist het verschil weer terug te brengen tot 1 doelpunt, doordat hij een vlieger binnenschoot die door Martin Kruip werd aangespeeld. Met nog 20 seconden te gaan en een voorsprong van 13-14 voor Quintus, kregen de mannen van Erix nog 1 kans. Helaas werd de bal in het blok geschoten, waardoor de mannen zonder punten naar huis moesten.

Zaterdag 21 november spelen de heren om 20:50 uur de uitwedstrijd tegen Reehorst heren 1. Hopelijk worden ditmaal de punten wel meegenomen naar Lichtenvoorde.