Erix verliest kansloos in Drenthe

LICHTENVOORDE _ Afgelopen zondag stond voor de handballers van Erix H1 een uitwedstrijd in Emmer-Compascuum op het programma tegen DOS 1. Hoewel DOS twee plaatsen lager op de ranglijst staat, reisde Erix met niet al te veel vertrouwen af richting Drenthe. Niet alleen beschikte coach John Heinen maar over één wisselspeler, ook Stijn van Zutphen was verre van fit door een sluimerend griepje.

Wat verder niet in het voordeel van Erix sprak, was dat er met hars gespeeld zou worden, iets wat Erix minder goed ligt dan de gastheren. Toch leek Erix in het begin van de eerste helft daar weinig hinder van te ondervinden.

Men pakte al snel een voorsprong van 2-0 en nadat de thuisploeg weer op gelijke hoogte was gekomen, ging de wedstrijd tot 5-5 gelijk op. Vanaf dat moment kende Erix een slechte periode, men verzuimde om te scoren en gaf DOS de kans om een voorsprong te pakken van vier punten. Net zoals vorige week werd ook nu een overtal situatie, twee spelers van DOS kregen een tijdstraf, zeer slecht uitgespeeld en werd er niet gescoord door Erix.

Richting het eind van de eerste helft herstelde Erix zich iets en bracht de achterstand terug naar twee punten tot een ruststand van 10-8 in het voordeel van DOS

Hoewel Erix niet goed speelde en slechts acht keerde scoorde, ver onder het normale kunnen, was het vertrouwen er nog wel om de twee punten mee naar Lichtenvoorde te nemen. Erix speelde echter zeer slordig en leed heel veel balverlies in de tweede helft, het zou te makkelijk zijn om het gebruik van kleefmiddelen daarvan de schuld te geven.

Erix toonde totaal geen beleving en de wil om te winnen ontbrak compleet en hoewel buiten de dooi zijn werk had gedaan, zakte Erix binnen ook finaal door het ijs. Daar waar DOS vijftien keer wist te scoren, lukte het Erix maar drie keer om het net te vinden. Het geloof was compleet weg en een grote nederlaag leek aanstaande. Omdat DOS door een tijdstraf met een man minder kwam te spelen, wisselde men de keeper in voor een veldspeler om de aanval compleet bezet te houden. Doordat DOS wist dat de winst binnen was, begonnen ook zij slordig te spelen en balverlies te lijden en wist Erix door een paar lange afstandschoten het lege doel te vinden en de stand nog iets draaglijker te maken. De eindstand werd uiteindelijk 26-17 in het voordeel van DOS en Erix droop met het schaamrood op de kaken af richting kleedkamer. Hoewel er verzachtende omstandigheden aan te dragen waren i.v.m. de minimale bezetting, was het een collectief falen van de ploeg. Erix verloor niet van een sterke tegenstander maar meer van zichzelf. Ook de kleine selectie breekt Erix nog wel eens op bij blessures en afwezigheid van spelers.

Omdat de complete top vier punten liet liggen had Erix bij winst goede zaken kunnen doen en richting top drie kunnen sluipen. Hoewel men door de nederlaag zakte naar de zevende plek, is de achterstand op de koploper nog steeds maar vier punten en is alles nog mogelijk in deze vreemde maar spannende competitie. Erix moet echter ook naar beneden kijken omdat men slechts drie punten meer heeft dan Hurry Up die voorlaatste staan op een play-off plek voor degradatie.

Zaterdag 2 februari a.s. kan Erix revanche nemen op zichzelf, om 20.30 uur komt dan Achilles uit Apeldoorn op bezoek. Als Erix zijn goede niveau terug weet te vinden en weer als een hechte ploeg gaat spelen, behoort een top vier positie nog steeds tot de mogelijkheden.