19 april 2024
Home » Sport » Grol H.V. DA1 – Pacelli DA1 (17-17)

Grol H.V. DA1 – Pacelli DA1 (17-17)

168

GROENLO – Afgelopen zaterdagavond stond er weer een moeilijke wedstrijd op het programma voor de meiden van de A1.

Dit is de enige derby, maar de meiden waren voor de wedstrijd niet meer gespannen dan voor andere wedstrijden. Het belang hoefde dan ook niet verteld te worden. Eerste plek in de competitie en twee punten voor op de nummer twee.

De zaal was op tijd vrij, dus konden de meiden onder het genot van hun eigen muziek perfect warmlopen en konden ze beginnen aan de wedstrijd.
Het openingsdoelpunt was voor Grol, maar door een aantal schoten op de paal en lat kwam Pacelli al snel op voorsprong. Verdedigend ging het niet slecht, dus Grol kon het weer gelijk trekken en het stond in het midden van de eerste helft 5-5. Toch stokte de aanvalsmachine van Grol. Er werden zelfs 3 penalty’s gemist.

De meiden gingen de rust in met een 10-8 achterstand. Iedereen baalde, maar Pacelli was gewoon gretiger.

Voor de tweede helft was het advies van de coach; rustig spelen, wissels inzetten en niet denken dat alles tegen zit. Toch lukt het Grol niet om dit in het begin van de tweede helft waar te maken.

De meiden komen zelfs met 10-14 achter. Doordat de keeper weer vele ballen stopte, kwam het vertrouwen terug en werd het 6 minuten voor tijd 15-15. De laatste minuten gingen in en Grol scoorde en kwam met 16-15 voor. Vervolgens werd het weer gelijk, waarna Grol met nog één minuut te gaan op 17-16 kwam. Een aanval van Pacelli werd afgeslagen en Grol zou de wedstrijd kunnen uitspelen.

Helaas werd er af gefloten voor tijdspel en Pacelli zorgde voor de eindstand van 17-17.

Achteraf kunnen de meiden blij zijn met 1 punt. Ze staan, met nog 4 wedstrijden te gaan, nog steeds bovenaan. Deze wedstrijd heeft laten zien dat alle komende partijen richting het eind van de competitie erg moeilijk zullen zijn.

De komende weken hebben de meiden vrij en zullen op 9 maart weer te zien zijn, dit keer een uitwedstrijd in Gendt