24 april 2024
Home » Groenlo » Grol laat tegen DVV in blessuretijd overwinning glippen

Grol laat tegen DVV in blessuretijd overwinning glippen

145

GROENLO – Aan Grolkant waren Quint Kristen en Mart Zieverink geschorst. Daarom begonnen Rick Arink en Jur Dieker in de basis. Ook Mart Willemsen was weer fit om in de basis te beginnen. Grol begon in een 3 – 4 – 3 opstelling tegen een zeer jong DVV. De oudste speler in het veld aan de kant van Duiven was 21.

Het eerste half uur was duidelijk voor DVV met zeven grote kansen. Tweemaal kon Wessel Baarslag, die een goede wedstrijd keepte, redding brengen. Bij de overige kansen stond gelukkig voor Grol het vizier van de nummer negen van de ranglijst niet op scherp. Pas na 20 minuten kreeg Grol de eerste kans. Een voorzet van Wouter Rexwinkel werd door Jordy Oonk bij de tweede paal overgekopt. Aan DVV kant vielen met name de buitenspeler Jesse Dercks positief op en later in de wedstrijd Robin van Haeren. Zij maakten het de Grolverdediging behoorlijk lastig. Vlak voor rust had Grol nog een slot offensief. Jordy Oonk kreeg twee kansen, maar raakte tweemaal de bal verkeerd. Ruststand derhalve 0 – 0.

De tweede helft was voor Grol. Met name Ramon Landewers maakte voor de derde wedstrijd op rij een goede indruk. Een schot van Michel Kamphuis ging net naast en schoten van Rick Arink en Mathijs Warnar gingen over. Een schuiver van Thijs Nibbelink werd van richting veranderd en ging rakelings naast. Zes minuten voor tijd lukt het Grol dan toch om op voorsprong te komen. Een voorzet van Michel Kamphuis, die de backspeler van DVV uitspeelde, werd beheersd door Jordy Oonk binnengekopt: 1 – 0.

Grol leek voor het eerst in vier wedstrijden weer op een overwinning af te stevenen, maar in blessuretijd ging het helaas alsnog mis. Voorin werd bij een aanval onnodig buitenspel gelopen en in de tegenaanval kon Jesse Dercks, in de 91e minuut, na een doorkopbal van Ian Hengeveld, zomaar vrij voor Wessel Baarslag de gelijkmaker binnentikken: 1 – 1. Tevens de eindstand.

Een enorme domper gezien het moment van de tegengoal, maar gezien de gehele wedstrijd wel een terechte uitslag. Grol blijft daarmee op de zesde plaats in 3C staan. Komende zondag 2 april staat de uitwedstrijd tegen de nummer vier VDZ uit Arnhem op het programma. Aanvang 14.00 uur.