Grol pakt punt bij Apollo’8

GROENLO – Grol speelde de laatste dag van februari in Borne tegen Apollo. In de wetenschap dat concurrenten AAstad en Isivol beide geen punten hadden gepakt gingen we voor een punt.

Apollo H3 – Grol H1 3-1 (25-18 / 25-20 / 25-16 / 23-25)

Apollo had geen spectaculaire warming-up (niet nodig blijkt achteraf), spelers kwamen 1 voor 1 binnendruppelen en net voor we gingen inslaan hadden ze hun wedstrijdselectie compleet.

We hadden het idee dat de mannen van Apollo de wedstrijd niet al te serieus namen, maar toen eenmaal het 1e fluitje had geklonken stond daar een super geconcentreerd team dat weinig fouten maakte. Grol wisselde domme fouten af met mooi spel, maar dat was bij lange na niet genoeg om het Apollo moeilijk te maken. Telkens als we maar iets dichterbij kwamen sloegen de hardhitters van Apollo ons de ballen om de oren. Grol had weinig te vertellen, maar werkte zich een slag in de ronde. Grol gaf niet op en na elke verloren set gingen we er met frisse moed weer tegenaan. Na 3 gewonnen sets begonnen de mannen van Apollo wat te ouwehoeren en te lachen onder elkaar. Tijd voor Grol om in te grijpen. Tot 20-20 ging het in de 4e set gelijk op en het werd zelfs 23-23. Op dat moment maakte Apollo echter een pass fout en in de volgende rallly maakte de hard hitter van Apollo, die de hele middag alle ballen snoeihard insloeg, zijn fout. Geen hele grote, maar wel net genoeg om een paar centimeter buiten de lijnen te slaan, waardoor onze missie toch nog geslaagd was.

Blij verrast gingen we toch nog met 1 punt richting Groenlo. Volgende week zijn wij gastheer en spelen we de enigste derby thuis tegen Gemini Borculo. Uit verloren we kansloos met 4-0, maar kijken of we deze zaterdag wel een vuist kunnen maken. Tot dan!!