19 april 2024
Home » Groenlo » Grol steelt punt bij WAVV

WAVV was de betere en gevaarlijkere ploeg, maar Grol wist, door hard werken, in blessuretijd toch nog een punt te bemachtigen: 2 – 2. WAVV had kansen ten over, maar wist slechts twee keer te scoren. De doelpunten van Grol werden gemaakt door Mathijs Warnar en Mart Zieverink. Met dit punt blijft Grol op een 11e plaats staan en behoudt het de aansluiting met de middenmoot.

De eerste helft was overduidelijk voor WAVV. De Grolverdediging had zijn handen meer dan vol aan de drie gevaarlijke spitsen Wesley Mortier, Kevin van Woerkom en Shently Lovert. Laatste man Wouter Pillen speelde attent en kon veel aanvallen en schoten onderscheppen. Maar het was met name keeper Max de Vries die Grol voor een vroege achterstand en een uiteindelijke nederlaag behoedde.  In de derde minuut was een redding al noodzakelijk op een schot van Shently Lovert. Even later schoof Kevin van Woerkom de bal langs Max de Vries gelukkig op de paal. En ook op een inzet van Wesley Mortier was Max de sterkste. Grol kwam er niet echt uit de eerste helft en had men al balbezit, dan was men de bal ook weer snel kwijt. Na een half uur spelen had WAVV weer drie goede kansen. Maar door wederom twee goede reddingen van Max en een afgeketst schot bleef het nog steeds 0 – 0. Grol dacht met deze 0 – 0 stand de rust te bereiken, maar twee minuten in blessuretijd van de eerste helft, wist Wesley Mortier dan toch de 1 – 0 in te schieten, na een voorzet van Shently Lovert.

Aan Grolkant vielen naast Max en Wouter, met name Eduardo en Mathijs Warnar positief op. Eduardo had met Shently Lovert een lastige tegenstander, maar wist zich behoorlijk staande te houden. En kon daarnaast ook nog een bijdrage leveren aan de aanval. Voorin was het Mathijs die veel aanspeelbaar was, het duel aanging en voor het meeste gevaar zorgde. Echte kansen kreeg Grol in de eerste helft echter niet.

Vlak na rust kreeg Grol de kans op de gelijkmaker. Een vrije trap op rand 16 meter, genomen door Johan Houben, kon pas in tweede instantie door de keeper van WAVV van de lijn gehaald worden. In plaats van gelijk te maken, maakte WAVV even later de 2 – 0: Kevin van Woerkom kreeg te veel ruimte en kon de bal eenvoudig laag inschieten. De wedstrijd leek gespeeld. Zeker gezien de kansen die WAVV kreeg. Shently Lovert schoot daarna net naast de kruising en een vrije kopbal van Gohkan Yilmaz werd prachtig door Max gered.

Grol liet het er echter niet bij zitten en bleef strijden. Een kopbal van Mart Zieverink ging net naast. En in de 70e minuut werd Grol dan toch beloond. Een harde schuiver van de goed spelende Mathijs Warnar werd van richting veranderd en rolde de linker onderhoek in: 2 – 1. Nog geen minuut later was het wederom Max die Grol op de been hield bij een schot van aanvoerder Marvin van den Born. Even later leek Kai Ordelmans dan toch de gelijkmaker te scoren. Een prachtige volley van een afgeslagen bal ging echter net over. Daarna was het wederom Marvin van den Born die zijn schot via via naast zag gaan. Vijf minuten voor tijd haalde Mart Zieverink een bal van de lijn af.

Vlak voor tijd viel de goed spelende Eduardo geblesseerd uit en werd vervangen door Jur Dieker. Grol leek goed weg te komen met de kleine nederlaag. En de verrassing was dan ook groot toen in blessuretijd een voorzet van Jur Dieker door Mart Zieverink op een prachtige wijze in het doel werd gekopt: 2 – 2. Dit gelijkspel, en een belangrijk punt, gezien het wedstrijdverloop niet terecht, werd als een overwinning gevierd. Een mooie opsteker en een beloning voor de getoonde strijdlust.

Komende dinsdag 20 oktober speelt Grol om 20.00 uur thuis tegen VVG ’25 voor de Achterhoekcup. Volgende week zondag is Grol vrij. Op dinsdag 27 oktober speelt Grol om 20.00 uur thuis tegen VIOS Beltrum voor de beker. Op zondag 1 november staat de volgende competitiewedstrijd gepland, thuis tegen nummer 8 van de ranglijst OBW.