Wedstrijdverslag Swift Heren 3 – Hv Erix heren 1


Op zondag 18 oktober vertrokken de heren rond de klok van 3 uur richting Arnhem voor de wedstrijd tegen de heren van Swift. Vooraf was er al bekend dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, want men weet nooit welk team er zal staan in Arnhem. Vol goede moed gingen de heren op pad en waren ze na het praatje van coach John Heinen klaar voor de start van de wedstrijd.

Aan het begin van de wedstrijd kregen de heren maar lastig grip op het spel van Swift en daardoor werd er snel achter de feiten aangelopen. Al snel werd er tegen een achterstand van 9-5 aangekeken. Duidelijk was de heren van Swift op hun gemak gingen spelen en totaal geen tempo in de wedstrijd legden. Doordat de heren zelf een hoger tempo hanteerden kwamen ze beter in de wedstrijd en ook kregen ze steeds beter grip op het trage spel van Swift. Dit resulteerde in een ruststand van 17-14 in het voordeel van Swift.

In de 2de helft werd de gevaarlijkste man aan de kant van Swift vast gezet en met resultaat. De heren van Erix konden gelijk komen en Swift kwam maar moeilijk tot scoren. Toen de stand eenmaal gelijk getrokken was wilden de heren van Erix hier op voortbouwen en een voorsprong gaan opbouwen. Dit lukte tot op zekere hoogte met een verschil van 3 punten maximaal in het voordeel van Erix. Hierna ging het echter fout voor de heren. Ze lieten de tegenstander bijkomen en maakten zelf veel kleine foutjes met veel balverlies. Toen 10 minuten voor tijd Bram Reukers met een vinger uit de kom, die overigens vakkundig door Stijn van Zutphen weer op z’n plaat werd gezet, het veld moest verlaten, zat er geen lijn meer in het aanvalsspel van Erix. Uiteindelijk trokken de heren van Swift aan het langste eind en werd de wedstrijd beëindigd met een eindstand van 34-30.
Gebrek aan scherpte was de hoofdoorzaak voor het verlies van Erix, erg jammer want nu staan ze niet langer aan kop in de competitie.

Aankomend weekend hebben de heren een weekend vrij, op 1 november wordt de uitwedstrijd in Dieren gespeeld tegen Erica om 10.45. We hopen hier natuurlijk weer de punten te pakken en kunnen hier alle steun bij gebruiken.