18 april 2024
Home » Grol verliest met 4 – 2 van hekkesluiter

Grol verliest met 4 – 2 van hekkesluiter

162

GROENLO/DOETINCHEM – Grol begon de wedstrijd als nummer drie op de ranglijst tegen Doetinchem dat helemaal onderaan stond. Michel Kamphuis kon vanwege een blessure nog steeds niet opgesteld worden, maar verder was iedereen fit.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd kwam het verschil op de ranglijst duidelijk naar voren. Door vlot aanvalsspel via de linkervleugel kreeg Grol in die periode al 4 doelrijpe kansen die jammerlijk gemist werden. Na 10 minuten kreeg Doetinchem de eerste hoekschop en vanuit de afgeslagen bal scoorde Alper Demiray vanaf 20 meter met een schuiver de verrassende 1-0. Deze tegenslag kwam Grol niet meer te boven. Doetinchem trok zich terug op eigen helft en probeerde via counters de snelle en behendige spits Shady Moursi te bereiken. De verdedigers van Grol hadden hier grote moeite mee en in de 17e minuut scoorde Moursi uit een dieptepass 2-0. Enkele minuten later kon Grol tot 2-1 terugkomen door een goede actie en doelpunt van Wouter Rexwinkel. Na een half uur kwam Grol goed weg bij een scrimmage voor het doel waarbij de bal via de lat over het doel ging.

In de tweede helft probeerde Grol de bakens te verzetten door veelvuldig de lange bal te hanteren. Deze tactiek bracht weinig op doordat de passing erg slordig was. Toch kwam Grol op gelijke hoogte door een doelpunt van Tycho Riteco. Hierna werd Doné Emaus vervangen door Quint Kristen en Mattijs Warnar kwam na 75 minuten voor Wouter Rexwinkel. Wie dacht dat Grol de wedstrijd nu in haar voordeel kon beslissen kwam bedrogen uit. Een voorzet van Bjorn te Braake kwam nog op de lat van Doetinchem terecht, Maar door slordig uitverdedigen van Grol werd Alper Demiray in de 80e minuut in staat gesteld om Doetinchem weer op voorsprong te brengen. Diep in blessuretijd wist Alper Demiray voor de 3e keer te scoren waardoor de eindstand op 4-2 kwam.

Deze nederlaag komt hard aan. Het gat met de koplopers OBW en VDZ is enorm groot geworden. Het belangrijkste is om de negatieve spiraal om te buigen. Hiervoor krijgt het de kans tegen VIOS Beltrum. Deze wedstrijd wordt op zaterdag (!) 8 december gespeeld. Aanvang 19.00 uur. Kom naar sportpark Den Elshof en moedig het Grolteam aan op weg naar hopelijk weer een mooie overwinning. We hopen op veel publiek vanuit Groenlo, Beltrum en wellicht omstreken.