23 april 2024
Home » Groenlo » Grol verliest met 5-0 van Longa ’30

LICHTENVOORDE/GROENLO – Het eerste team van Grol heeft dinsdagavond 11 augustus de eerste wedstrijd tijdens het State of Art Keitoernooi 2015 in Lichtenvoorde met 5-0 verloren van Longa ’30. De wedstrijd tussen RKZVC en AZSV eindigde in een 2-2 gelijkspel. Zaterdag 15 augustus a.s. speelt Grol om 16.00 uur op het sportpark aan de Raadhuisstraat in Lichtenvoorde tegen AZSV, terwijl Longa ’30 om 18.00 uur aantreedt tegen RKZVC.

Grol speelde met een zeer gehavend team tegen de Lichtenvoordse eersteklasser. Vele spelers zijn of (langdurig) geblesseerd of nog met vakantie. Zo kon het gebeuren dat Grol tegen Longa ’30 aantrad met slechts vier spelers van het team uit de competitie 2014-2015: Johan Houben, Jelle Kornegoor, Thomas Porskamp en Rob Temmink.

Omdat zowel eerste keeper (Max de Vries) als tweede keeper (Wessel Baarslag) niet van de partij waren vanwege respectievelijk een blessure en vakantie, werd het doel verdedigd door de 16-jarige Roar Storteler van Grol B1.
Verder verschenen niet aan de aftrap: Kai Ordelmans, Wouter Pillen en Lennard Walterbos (blessures), alsmede Mart Zieverink, Mart Willemsen, Ties ten Barge en Matthijs Warnar (vakantie).

Tot overmaat van ramp vielen tijdens de wedstrijd ook nog een drietal spelers met een blessure uit, te weten Bram Huls, Rob Temmink en Eduardo De Sousa Cavalcante. Een lichtpuntje was de terugkeer van de geblesseerde Michel Kamphuis. Hij werd de laatste twintig minuten ingezet en deed dat niet onverdienstelijk.

Grol kon zich in de eerste helft tegen Longa ’30 nog goed staande houden. Bij de rust leidde Longa ’30 nog slechts met 1-0 door een doelpunt van Thomas Kerperien. In de tweede helft gaf Grol in een tijdsbestek van slechts vijftien minuten op knullige wijze een drietal doelpunten weg. Eerst was het Freek Heinsbroek die de 2-0 liet aantekenen, waarna Tim Bader tweemaal over uit een vrije trap het doel trof, waarbij aangetekend dient te worden dat zijn tweede doelpunt van grote klasse was. Na de vijfde en laatste treffer (van de voet van Simon klein Goldewijk) hield Longa ’30 het voor gezien.

Het is te hopen dat de blessures van Huls, Temmink en De Sousa Cavalcante meevallen, maar zeker is dat Grol ook zaterdag nog met talrijke invallers de tweede wedstrijd tijdens het State of Art Keitoernooi moet spelen. De vraag is of het op deze manier nog zin heeft om aan een dergelijk toernooi deel te nemen.

Maar hoe het ook zij, na zaterdag a.s. zal alles gericht zijn op de nieuwe voetbalcompetitie 2015-2016, die van start gaat op zondag 6 september a.s.!