16 april 2024
Home » Sport » Grol wint cruciaal duel tegen OBW

Het was geen beste wedstrijd, maar Grol was zeer effectief. Ties ten Barge opende de score zeer fraai na een half uur spelen: 0 – 1. Vlak voor rust belandde een perfecte corner van Wouter Pillen via OBW speler Sander Tinneveld in het OBW doel: 0 – 2. Na rust kreeg OBW nog enkele goede mogelijkheden, maar was het Mathijs Warnar die de overwinning veilig stelde met een kopbal: 0 – 3. Een vrije trap van Wouter Pillen belandde nog op de paal. Door deze overwinning heeft Grol een gat geslagen van vijf punten op OBW, dat positie nummer 11 momenteel bezet en nacompetitie betekent. En Grol steeg zelfs nog een plaats naar de 9e plek, met nog maar twee punten achter op Vorden. Grol heeft dus zeer goede zaken gedaan! Paaszaterdag treedt Grol aan tegen en in Babberich. Aanvang 17.00 uur.

Grol begon met Mathijs Warnar in de basis aan deze zespunten wedstrijd tegen OBW in Zevenaar. OBW stond twee punten achter op Grol en heeft in 2016 de nodige punten gehaald. Grol behaalde tot nu toe slechts één punt in 2016. De verliezer zou op plaats 11 terecht komen, dat leidt tot nacompetitie voor klasse behoud.

OBW begon aanvallend en met name Sander Tinneveld maakte het Grol behoorlijk lastig. Grol kwam niet aan opbouwen toe. OBW kreeg enkele kleine kansen met een kopbal van Daan Koenders  en een schot van Luc Terlouw, die beiden naast het doel gingen. Na een kwartier kreeg Grol pas zijn eerste kans, met een afstandsschot van Kai Ordelmans dat rakelings over ging. Even later werd Mathijs Warnar in positie gebracht door Michel Kamphuis, na een rush op links. OBW keeper Igor Rijkse wist de bal van Mathijs echter uit de hoek te tikken. Michel Kamphuis speelde een zeer goede wedstrijd, en wist meerdere malen van achter uit op te komen en gevaar te stichten voorin. En ook Mathijs Warnar was weer ouderwets gevaarlijk. Het spel van Grol was echter niet goed. De wedstrijd verliep zeer rommelig. Desondanks waren er toch behoorlijk wat kansen voor beide teams.

OBW liet zich na het beginoffensief wat terug zakken. En Grol kon hiervan profiteren. Op goed doorzetten van Mathijs Warnar veroverde Grol de bal, die bij Ties ten Barge belandde. Hij zag de linkerhoek vrij en schoot genadeloos in deze linkerhoek: 0 – 1. Een mooie voorsprong. OBW voerde hierna de druk weer wat op. Een vrije trap van Daan Koenders ging net over. Maar Wouter Pillen speelde een puike wedstrijd. Als laatste man wist hij verdedigend alle kopduels te winnen en zorgde hij voor de nodige rust achterin door steeds voetballend de oplossing te zoeken. Maar ook voorin was Wouter te vinden. Vlak voor rust nam hij een perfecte corner, die via het hoofd van OBW speler Sander Tinneveld in het OBW doel belandde: 0 – 2. Een mooie voorsprong. Sander Tinneveld probeerde zijn fout echter direct weer goed te maken. Een voorzet van hem belandde via de vingertoppen van Max de Vries in de kluts en de bal leek de doellijn over te gaan. Met een omhaal kon deze ternauwernood weggewerkt worden, en volgens sommigen zelfs van achter de lijn. Maar scheidsrechter Sanders uit Doetinchem liet gelukkig doorspelen.

Na rust waren de eerste kansen voor Grol. Lennard Walterbos, die vandaag niet zijn beste wedstrijd speelde, schoot uit vrije positie over. En even later werd een kopgoal van Grol uit buitenspelpositie afgekeurd. En een corner van Lennard ging maar rakelings over de kruising bij de tweede paal. Na een uur spelen kwamen bij OBW Fatih Ilkhan en Nathan Heljanan er in. Dit zorgde voor veel gevaar. Nathan Heljanan zette Fatih Ilkhan vrij voor Max de Vries, maar Fatih schoof de bal gelukkig naast het doel. Daarna kwam OBW nog een paar keer dreigend dicht bij het Groldoel, maar verzuimden ze, gelukkig voor Grol, om de goede laatste pass te geven.

Grol bleef op de aanval spelen en creëerde nog diverse kansen. Een vrije trap van Wouter Pillen spetterde via de paal weer terug het veld in. Een schot van Mathijs Warnar ging via de OBW keeper maar net naast. En in de 83e minuut was het dan toch raak. Na wederom een mooie rush van Michel Kamphuis op links, kwam er een hoge voorzet die door Mathijs Warnar bij de tweede paal vakkundig werd binnengekopt: 0 – 3.

Dit was tevens de eindstand. Een mooie overwinning. En dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.