VV Grol wint zeer belangrijke wedstrijd in strijd op PD


Favorita – Grol 1-3 (19-25 / 19-25 / 25-21 / 18-25)

Zaterdag 19 maart speelde Grol de belangrijke uitwedstrijd tegen PD-concurrent Favorita. Favorita staat op plaats 10 en Grol met 2 punten meer, maar een wedstrijd minder bivakkeert op een veilige 9e plaats. Aangezien Favorita nog thuis speelt tegen degradant Orion wist Grol dat het vandaag eigenlijk wel moest winnen.

De wedstrijd gaf aan het begin van de 1e set een gelijk opgaand beeld, maar vanaf 15-15 nam Grol ineens het initiatief en schakelde een tandje bij en pakte de set met 25-19. In de 2e set trok Grol dit niveau door en nam al snel 5 punten voorsprong waardoor ook de 2e set een prooi werd met 25-19.

In de 3e set pakte Grol wederom snel een voorsprong, maar op 17-15 voorsprong werd Grol slordig. Favorita profiteerde hier dankbaar van en door hard werken pakte Favorita de 3e set en werd door Grol zodoende weer onnodig in het zadel geholpen. In de 4e set was na een halve set de koek echter op bij Favorita en Grol speelde de set en de wedstrijd vakkundig naar het einde, 25-18.

Een hele mooie overwinning en door dit resultaat staat Grol nagenoeg veilig met 5 punten en een wedstrijd minder voorsprong op Favorita. Volgende week heeft Grol vrij en op zaterdag 2 april speelt Grol de derby thuis tegen Wivoc.