23 april 2024
Home » Groenlo » Grol wint laatste wedstrijd voor winterstop

Grol wint laatste wedstrijd voor winterstop

165

Het duel was niet hoogstaand. En Hatert was voetballend beter. Maar op basis van inzet en effectiviteit wist Grol met 1 – 2 te winnen in Nijmegen. Deze stand was na 22 minuten al bereikt. Eduardo opende de score met een verwoestend schot op aangeven van Jelle Kornegoor. Even later maakte Hatert uit een corner alweer gelijk. Een tegenvaller, maar Jelle Kornegoor kopte niet veel later de 1 – 2 binnen uit een vrije trap van Johan Houben. Hatert drong nog veelvuldig aan, maar de verdediging van Grol onder leiding van Michel Kamphuis en Max de Vries hield goed stand. Een mooie en belangrijke driepunter. Grol komt hiermee op een verdienstelijke 7e plaats. Goed gedaan mannen! Een mooie plek om de winterstop mee in te gaan. De volgende competitiewedstrijd is gepland voor zondag 24 januari uit tegen SDOUC in Ulft.

Coach Jeroen Burghout moest het vandaag doen zonder Wouter Pillen, die afgelopen week aan de knie is geopereerd. Michel Kamphuis begon derhalve centraal achterin en Jur Dieker startte in de basis. Hatert stond bij aanvang van deze wedstrijd op slechts een 12e plaats, maar had vorige week met maar liefst 4 – 0 gewonnen van Babberich, en lijkt dus op de weg omhoog. In het begin van de wedstrijd was het over en weer aftasten en leek Hatert langzamerhand de bovenliggende partij te worden. Des te verrassender was het, dat na acht minuten Grol de leiding nam. Jelle Kornegoor, die een goede wedstrijd speelde, soleerde aan de rechterkant tot aan de achterlijn en kon de bal terugleggen op de 16 meter. De bal belandde bij Eduardo die de bal overtuigend en hard inschoot: 0 – 1. Lang mocht Grol echter niet genieten van deze voorsprong. Drie minuten later belandde een strakke hoekschop bij aanvoerder Emile van de Burg, die van dichtbij in kon tikken: 1 – 1.

Grol herpakte zich echter goed. Michel Kamphuis nam hierin het voortouw door zowel verdedigend als aanvallend de verdediging op sleeptouw te nemen. Aan Hatert kant waren Tom Spaan en Atilla Ercan, samen met aanvoerder Emile van de Burg, de gevaarlijkste spelers. Na 20 minuten werd Tom Spaan mooi vrijgespeeld, maar gelukkig schoot hij recht op Max de Vries af. Twee minuten later was het Grol dat echter weer de voorsprong nam. Een vrije bal van rechts door Johan Houben, werd slim door Jelle Kornegoor met het hoofd in de verre hoek verlengd: 1 – 2. Hatert nam hierna weer het heft in handen. Wederom werd na een mooie combinatie, opgezet door Atilla Ercan, iemand vrijgespeeld. Abel Gerrits kon echter Max de Vries niet verschalken. Aan Grolkant speelden Rob Temmink en Eduardo een degelijke wedstrijd, en wisten veel Hatert aanvallen vroegtijdig te onderscheppen. Later in de wedstrijd sloten Ramon Landewers en Mart Willemsen hierbij aan, door menig duel te winnen. Vlak voor rust kwam Grol goed weg, toen scheidsrechter Mulder een vermeende handsbal van Michel Kamphuis in de 16-meter gelukkig beoordeelde als aangeschoten.

Na rust was het wederom Hatert dat aandrong. Tom Spaan schoot van dichtbij over. De grootste kans voor Hatert kwam echter van de voet van Jamie Golsby. Max de Vries, die vandaag weer foutloos keepte, tikte de bal katachtig van de doellijn. Grol speelde op de counter en kreeg met Mathijs Warnar nog twee goede kansen. Hij wist de cornerbal die bij de tweede paal belandde jammergenoeg niet goed te raken en even later ging een vrije schietkans van hem naast. Grol toonde een enorme inzet de tweede helft en stoorde onder leiding van Mathijs de opbouw van Hatert in een zeer vroege fase. Hatert had het daar moeilijk mee, waardoor het met veel lange ballen moest gaan werken. Grol moest goed blijven opletten. Een vrije trap van Tom Spaan kon maar ternauwernood door Max worden overgetikt. In blessuretijd ontving deze Tom Spaan zijn tweede gele kaart van arbiter Mulder en moest dus met rood het veld verlaten. Mulder was deze wedstrijd te nadrukkelijk aanwezig, hetgeen bij deze en gene wat irritatie opriep. Hatert-leider Theo Schutten werd daardoor in blessuretijd ook nog met rood naar de tribune verwezen. In de 96e minuut volgde dan uiteindelijk het verlossende eindsignaal.

Grol behaalt drie belangrijke punten en eindigt de eerste seizoenshelft met 19 punten en bezet daarmee momenteel een verdienstelijke 7e plaats. Enkele ploegen moeten komende zondag nog een competitie-duel inhalen. Grol hoeft pas weer op zondag 24 januari aan te treden. Een uitwedstrijd tegen SDOUC in Ulft staat dan op het programma. Maar eerst genieten van een welverdiende winterstop.