Home » Groenlo » Grol wint ook topper tegen MASV met ruime cijfers

Grol wint ook topper tegen MASV met ruime cijfers

267

ANRHEM/GROENLO – Grol speelde een zeer sterke wedstrijd tegen koploper MASV in Arnhem. Met name de as excelleerde vandaag: voorin Mart Zieverink met twee doelpunten en een assist, middenop de balafpakker Dudu met loopvermogen en overal te vinden, achterin aanvoerder Mart Willemsen die op de juiste momenten ingreep en in het doel Wessel Baarslag die soeverein was in de 16-meter. En met daarbij doelpunten van Tycho Riteco, Luc Berentsen met een prachtige lob en invaller Jordy Oonk werd een knappe 2 – 5 overwinning behaald en daarmee ook weer de (gedeelde) koppositie in 3C.

Grol begon zonder de geblesseerden Michel Kamphuis en Roel Bruins. Maar Grol liet zien in de breedte enorm gegroeid te zijn. Er stond wederom een hecht team in het veld. Na wat aftasten van beide kanten was de eerste kans van de wedstrijd voor spits Lennart Rekmans van MASV. De bal ging net naast. Grol antwoordde direkt met een vrije trap van Dudu die voor het doel langs ging en net door Mart Willemsen werd gemist. MASV liet zien over gevaarlijke spelers te beschikken. Met name de snelle buitenspelers Orveo Ubbergen en Angelo Siep zorgden voor veel gevaar, maar door goed optreden van Bjorn te Braake en Doné Emaus kon echt gevaar voorkomen worden.

Het was zelfs Grol dat op een 0 – 1 voorsprong kwam. Een voorzet op maat van de goed spelende Tycho Riteco kwam bij Mart Zieverink terecht en hij schoof beheerst vanaf 11 meter binnen. Daarna had Tycho zelf nog de kans op de 0 – 2 maar zijn schot ging recht op de keeper af. Voor rust werd het dan toch nog 0 – 2: een lange bal van Wessel Baarslag werd verlengd door Wouter Rexwinkel en prachtig over de keeper gelobd door Luc Berentsen. Lang kon Grol hier echter niet van genieten want nog geen minuut later maakte Keverley Albertus van MASV, toen Luc Berentsen geblesseerd op de grond lag, de 1 – 2 door een schuiver tussen de benen van Wessel Baarslag door. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft gooide MASV het tempo omhoog. Grol kwam af en toe behoorlijk onder druk te staan. Maar Grol stond tactische goed opgesteld. En kwam er langzamerhand ook weer uit. Mart Zieverink tikte de bal door de verdediging van MASV op Tycho Riteco, die er 1 – 3 van maakte. Een mooie voorsprong. De grensrechter van MASV stond met de vlag omhoog, maar de uitstekend leidende John Christian negeerde dit signaal terecht. Net als circa vijf keer vaker in de wedstrijd. Ook het opzichtig vallen en schwalbes door MASV spelers werden goed door hem doorzien.

Grol putte uit de grotere voorsprong nog meer zelfvertrouwen en bleef vroeg storen en aandringen. Een verdediger van MASV kopte daardoor bijna in eigen doel. Quint Kristen kreeg een zeer grote kans maar hij raakte de teruggekopte bal van Mart Zieverink niet goed en produceerde een afzwaaier. Even later is het dan toch 1 – 4: door vroeg storen werd de bal veroverd en Jordy Oonk schiet zeer vakkundig langs de keeper.

Maar MASV gaf het niet op. Het tempo ging verder omhoog en al combinerend kregen ze enkele goede kansen. Een strak schot net onder de lat werd door Wessel Baarslag overgetikt. Spits Lennart Rekmans kreeg tweemaal over vanaf 5 meter de kans om binnen te schieten maar had zijn vizier gelukkig niet op scherp staan. In blessuretijd werd dan toch de 2 – 4 binnengetikt door Dion Visser. Nu was echter nu Grol dat veerkracht toonde. In de tegenaanval werd een vrije trap perfect voorgegeven door Quint Kristen en Mart Zieverink kopte alweer zijn 11e doelpunt van dit seizoen binnen en bracht daarmee de eindstand op 2 – 5.

Een zeer mooie teamprestatie. Grol deelt nu met OBW, dat Doetinchem met 6 – 0 verpletterde, de koppositie en is nog ongeslagen.

Komende zondag 4 november speelt Grol thuis tegen Pax. Tevens het weekend van de beroemde Fancy Fair van de VSVG.