Duurzaam Beltrum maakt werk van 2e postcoderoosproject

BELTRUM – Na een succesvol 1e project werkt Stichting Duurzaam Beltrum momenteel aan een 2e project. Enkele weken geleden was de eerste jaarvergadering voor de leden van het eerste project van Energiecoöperatie ‘de ZONders’, de leden zijn nog steeds enthousiast. Reden te meer voor de stichting om zich in te zetten voor een 2e project.

“Het eerste project heeft ruim 50 deelnemers met in totaal ruim 750 zonnepanelen. De jaaropbrengst van het eerste jaar zat ruim 10% hoger dan verwacht; een goed begin”, Aldus Patrick Ballast.

Arjen Heutinck: “In het voorjaar zijn we gestart met het peilen van de interesse voor een tweede project. Inmiddels hebben zich ruim 30 gegadigden gemeld voor ruim 250 panelen. We zijn echter overtuigd dat er meer bij kan, met name omdat ook andere projecten in de regio zoals het 3e project van zonnig Zieuwent in Mariënvelde snel vol zaten. In Beltrum hebben ze de kans om dit jaar nog in te stappen. Postcodes rondom Beltrum mogen namelijk ook bij ons mee doen, vult Sjaak klein Gunnewiek aan”.

Op de vraag hoeveel plek er nog is in dit 2e project, is Sjaak duidelijk: “We hebben enkele opties qua daken, afhankelijk van de definitieve aanmeldingen maken we hierin de keuze”.

Voordelen
Dit soort projecten zijn met een terugverdientijd van 6-8 jaar voor je eigen portemonnee, daarnaast houden we het geld in de regio en gaat het niet naar de energiegiganten in het westen des lands of het buitenland, aldus Arjen Heutinck.

Planning
Duurzaam Beltrum wil uiterlijk 1 december definitief zicht hebben op het aantal aanmeldingen. Daarna gaan men verder in gesprek met de dakeigenaren. In het voorjaar/zomer van 2019 moet het project volledig gereed zijn.

Geïnteresseerd? Kom naar het Woon-energie café op 6 november om 19.30 uur in het Kulturhus in Beltrum. Vrijblijvend aanmelden kan tot 1 december via info@duurzaambeltrum.nl of www.duurzaambeltrum.nl