Home » Sport » Grote deelname regiofinale door turnsters DOG Baak

Grote deelname regiofinale door turnsters DOG Baak

254

BAAK – Zaterdag 26 mei was het dan eindelijk zover. In een bloedhete turnhal in Winterswijk werd de regiofinale 5e divisie geturnd. Maar liefst 10 DOG-turnsters hadden zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd waarin de beste turnsters uit heel Gelderland Oost elkaar tegenkomen

In de eerste ronde was het de beurt aan alle instap turnsters. Met z’n vijven wisten zij een keurige wedstrijd te turnen. Iedereen liet nieuwe onderdelen zien. Overslag op vloer en handstand op balk. Dit resulteerde in een prima score in een heel groot deelnemersveld. Kim Roerdink werd 20e, Emme Jolink 14e. Net daarboven stond Dewi Franken op een 13e plaats. Carmen Brouwer werd 11e en Elise Attema 8e.
Louke Woestenenk mocht in dezelfde wedstrijdronde turnen. Zij is eerstejaars jeugd en turnde een stabiele wedstrijd. Zij behaalde een 9e plaats.

Tijdens de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Mila Potic. Mila begon erg strak op haar favoriete onderdeel brug. Hier behaalde ze ook een hoge score. Ze eindigde als 9e bij de tweedejaars jeugdturnsters.
Ilse Heebink had zich, tot haar eigen verbazing, geplaatst voor de finale bij de junioren. Met een goede start op vloer. Waarbij een keurige salto en overslag-arabier werd geturnd. Ilse eindige als 20e.

In de laatste wedstrijdronde kwamen de pupillen 2 in actie. Suzan Horsting en Bente Reindsen trapten de wedstrijd af op het onderdeel balk. Ze wisten allebei keurig op dit smalle toestel te blijven staan. Tevens werd voor het eerst salto van balk geturnd. Suzan werd 20e en Bente eindigde als 7e.

Prima prestaties in allemaal grote groepen deelnemers; de turnsters kunnen terug kijken op een succesvol seizoen. Donderdag 28 juni zal de turnselectie nog een demo geven tijdens de zwemvierdaagse op het zwembad in Steenderen.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen