Home » Groenlo » Drie Medailles voor Teus tijdens individuele springwedstrijden

Drie Medailles voor Teus tijdens individuele springwedstrijden

243

GROENLO – Zaterdag 26 mei was het de beurt voor de jeugd springers, allen geboren in 2006 of later. De junioren en de senioren hadden reeds hun individuele wedstrijd gehad. Voor de meeste springers was het hun eerste KNGU wedstrijd, dit zorgde voor extra zenuwen, maar iedereen kan erg trots zijn op de geleverde prestaties.

De ochtend begon voor Sanne en Evi op het onderdeel airtrack. De zenuwen waren goed zichtbaar, maar de meiden hebben zich sterk staande gehouden binnen een deelnemersveld van zestig tegenstanders. De dames zijn respectievelijk 13e en 14e geworden met 0.05 punten verschil. Keala had in een ander niveau eenenzestig tegenstanders waar ze een 11e plek heeft veroverd, mega knap!

Het record aantal tegenstanders heeft Sanne gehad, namelijk eenenzeventig andere springers bij de minitrampoline. Met een 9e plek en drie hele mooie salto’s, waar ze soms in één keer stil stond, mag ze erg tevreden zijn. Evi had zelfs drie zogenaamde ‘stick-it’ salto’s. De drie dames sloten de wedstrijd af met het onderdeel minitrampoline pegasus. In de trainingen was er af en toe nog spanning rondom het onderdeel ‘tipsalto’, maar alledrie hebben ze – ofwel tijdens het inspringen, ofwel tijdens de wedstrijd – laten zien dit onderdeel perfect te beheersen.

De jongens, Sake en Teus, hadden minder tegenstanders. Maar, in vergelijking met voorgaande jaren, komt hier ook steeds meer tegenstand. Teus mocht driemaal het podium betreden, 1e bij de airtrack en 1e bij de plankoline-kast. Een 3e plek was er voor Teus bij de minitrampoline waar hij mooie ‘streksalto’s’ liet zien. Sake heeft tijdens de wedstrijd zichzelf overtroffen, drie sprongen op de minitrampoline die allen ‘stick-it’ geland waren en op de airtrack lukte het hem om de series mooi aan elkaar door te springen. Bij de minitrampoline en plank in combinatie met de kast heeft Sake gemerkt dat wanneer je harder rent én springt, er hele mooie sprongen gemaakt kunnen worden.
Alle springers hebben een gezellige middag gehad, iedereen kan trots zijn op zichzelf. De wedstrijden van de springgroep voor dit seizoen zitten erop. In oktober staan de groepsspring wedstrijden weer op het programma. Er wordt dan in een team van minimaal 6 springers dezelfde sprong achter elkaar gesprongen. Eerst wordt er nog hard getraind om een act met mooie sprongen te laten zien tijdens het Festival ter ere van ons 90-jarig bestaan als vereniging.

Zie voor de gehele uitslag http://www.rapensnel.nl