18 april 2024
Home » Sport » H.V. Grol D1 – DFS Arnhem D1

GROENLO – Afgelopen zondag was DFS D1 uit Arnhem te gast in sporthal Den Elshof. In de eerste helft van de competitie werd er met de uitwedstrijd ruim geworden, wat zou het deze keer worden?

Op zaterdag waren de trainers en coaches van de D-jeugd te gast in Gaanderen bij een workshop spelvisie E- en D-jeugd. Hier werd gehamerd op het onderscheppen van de bal, iets wat redelijk nieuw is voor deze meiden. Alle tips werden meteen toegepast en dat zorgde eerst voor een beetje chaos bij de meiden.

Handbalvereniging Grol had de bal uit en ging meteen aan de slag. De meiden gingen meteen vol in de aanval, maar deze werd helaas gestuit door de goed verdedigende meiden uit Arnhem. In de verdediging waren de meiden zoekende met de nieuwe aanpassingen en daar maakte DFS dankbaar gebruik van. De aanval bij HV Grol begon beter te lopen. De meiden probeerden meerdere één-tweetjes en er werd mooi samengewerkt, alleen lukte het afwerken niet zo goed. DFS was snel in de omschakeling en liepen daardoor snel uit naar een 5-0 voorsprong. Halverwege toch maar weer terug naar het oude vertrouwde spel en dit pakte goed uit. DFS wist nog sporadisch te scoren. De aanvalsmachine van HV Grol kwam echter moeizaam op gang, mooie aanvallen werden niet allemaal omgezet in verdiende doelpunten. Ruststand 2-8.

In de rust kwam er een peptalk van de coaches Lorin en Ivo, meer bewegen en altijd aanspeelbaar zijn was het devies. De verdediging stond de tweede helft als een huis en wat de eerste helft niet lukte, scoren, gebeurde nu wel. Snelle aanvallen werden mooi afgerond en halverwege de tweede helft stonden de meiden nog maar 3 doelpunten achter. De meiden geloofden er weer in en gingen er volledig voor. Het vizier stond helaas nog niet op scherp, de keepster van DFS had niet echt een lastige ochtend, en een paar loopfouten stonden een voorsprong in de weg. Eindstand 9-10.

Op basis van de tweede helft was een gelijkspel meer dan verdiend geweest maar het getoonde spel gaf de burger moed. Komend weekend mogen de dames het in Gaanderen opnemen tegen de meiden van Minerva, dit belooft een leuke gelijk opgaande wedstrijd te worden.