25 april 2024
Home » Sport » H.V. Grol DS4 – Minerva DS2

GROENLO – Zondagmiddag stond dames 4 van handbalvereniging Grol voor de derde keer dit seizoen tegenover Minerva dames 2. Dit keer helaas wel met een incompleet team vanwege onder andere blessures. Gelukkig werd versterking gevonden in midweekspeelster Wendy en A-jeugdspeelster Fleur. De vorige 2 wedstrijden werden gewonnen, er was goede hoop dat dat vandaag ook zou gaan lukken.
De eerste 6 minuten werd er door beide partijen niet gescoord. Het was even aftasten hoe er een voorsprong opgebouwd kon worden. Sylke vond een manier door twee keer kort achter elkaar van afstand te scoren. Minerva heeft een gevaarlijke opbouwster en een lastig te verdedigen cirkelspeelster in het team, zij wisten de score gelijk te trekken. Minerva bewoog veel, waar HV Grol niet goed op reageerde. Daardoor wisten ze meerdere keren het doel te vinden. Het lukte Joyce twee keer mooi vanaf de cirkel te scoren, waardoor de ruststand op 4-7 uitkwam.

In de rust werd afgesproken meer te gaan lopen, de bal zorgvuldig af te spelen en goed uit te stappen op de opbouwers.
HV Grol scoorde vlot 3 keer waardoor ze de aansluiting weer vonden. Helaas volgde er een periode waarin de ploeg uit Gaanderen maar liefst 7 doelpunten op rij maakte, onder andere door een break-out en een penalty. HV Grol bleef er voor vechten, vooral in de verdediging lukte het steeds beter. In de aanval konden ze merken dat ze scorende opbouwers misten. Toch werden er goede aanvallen uitgespeeld waarbij de thuisploeg nog 4 keer scoorde, onder meer door de oplettendheid en snelheid van Mariska. De eindstand kwam op 11-17.

Teleurgesteld door het verlies, maar met een goed gevoel over het doorzettingsvermogen en de inzet van het team, werd de kleedkamer opgezocht. Zondag 19 maart speelt dames 4 thuis tegen Pacelli, om 11.35 uur.