Handballers Erix kunnen weer naar boven kijken!

LICHTENVOORDE – Na twee verliespartijen op rij, reisden de handballers van HV Erix 1 dit keer af naar Duiven om de eerste punten van het seizoen mee terug te nemen naar Lichtenvoorde.

Maar hoewel de selectie weer bijna compleet is, alleen Marco Rötter is nog geblesseerd, was het toch onzeker welke tegenstand men kon verwachten van promovendus Duiven 1 die blijkbaar de eerste twee wedstrijden prima waren doorgekomen en al twee punten hadden binnengehaald.

Erix begon echter zeer voortvarend aan de wedstrijd, de eerste vijf minuten werd er zeer goed verdedigd en gaf men Duiven geen enkele mogelijkheid om het net te vinden.

Erix daarentegen scoorde, door twee doelpunten van Willem Kruip, wel vier keer en had daardoor het eerste gaatje al geslagen. Toch liet men Duiven weer terug in de wedstrijd komen en werd de achterstand weer kleiner hoewel het nooit verder terug liep dan tot één doelpunt in het voordeel van Erix. Vooral door zeer goed verdedigingswerk van het hele team maar zeker ook van een zeer goed spelende Bram Reukers en een bijna niet te passeren keeper Leroy Winkels bouwde Erix aan het eind van de eerste een voorsprong op van vijf punten. Dat Erix niet met die voorsprong de rust in ging lag meer aan Erix zelf dan aan de tegenstander. De laatste 2 minuten voor rust speelde Erix slordig en niet slim genoeg en gaf men Duiven de mogelijkheid om de achterstand te verkleinen tot een ruststand van 14-17 in het voordeel van Erix.

Direct na rust ging Erix weer verder met goede spel uit de eerste helft en bouwde men gelijk de voorsprong weer uit naar een gat van zes punten. En hoewel het spel aan Erix zijde lang niet altijd goed was en men zeer goede momenten afwisselde met mindere, bouwde men de voorsprong langzaam wel uit naar acht punten. Vooral ook door een weergaloze Dirk Berentsen, die keer op keer door de offensieve Duivense verdediging sloop en het net meerdere keren wist te vinden en dan ook topscoorder werd met tien doelpunten.

Hoewel Duiven nog weer iets terugkwam tot vijf punten was de wedstrijd gespeeld en pakte Erix een verdiende overwinning in Duiven en konden de eerste twee punten bijgeschreven worden.

Hoewel deze wedstrijd met Winkels, Reukers en Berentsen enkele uitblinkers aan Erix zijde kende, moet de overwinning toch vooral als teamprestatie worden gezien. Iedereen knokte voor de overwinning en dat alleen al geeft vertrouwen voor de toekomst. Erix kan met een bijna complete selectie nu weer naar boven kijken en hun ambitieuze doelstelling proberen waar te maken.

Erix is nu een weekend vrij maar speelt op zaterdag 27 oktober om 19.15 uur de volgende thuiswedstrijd tegen DOS uit Emmer-Compascum. Vraag zal zijn of Erix de goede lijn kan doorzetten en de punten in Lichtenvoorde kan houden.