Home » Handballers Erix pakken mooie overwinning op naaste concurrent!

Handballers Erix pakken mooie overwinning op naaste concurrent!

156

LICHTENVOORDE – Na de zeperd van vorige week in Emmer-Compascuum, er werd daar kansloos verloren, moesten de handbalheren van Erix deze zaterdag thuis aantreden tegen Achilles uit Apeldoorn. In november werd de uitwedstrijd nog knap door Erix gewonnen.

Vooraf stond de ploeg uit Lichtenvoorde op de zevende plek op de ranglijst met twee punten minder en twee plekken lager dan Achilles. De ploeg uit Apeldoorn speelt altijd met zeer veel positiewisselingen en wacht tot er ruimte ontstaat voor een schot of doorbraak door de verdediging. Vorig seizoen had Erix daar zeer veel moeite mee daarom werd in de uitwedstrijd al voor een andere tactiek gekozen nl. een 6-0 verdediging. In die uitwedstrijd pakte dat zeer goed uit en wist Erix met de winst aan de haal te gaan en dus werd ook nu voor dezelfde tactiek gekozen. En ook dit keer gaf Erix weinig ruimte weg aan de aanvallers van Achilles! De sterke opbouwer uit de uitwedstrijd, hij scoorde destijds meer dan de helft van de Apeldoornse doelpunten, kreeg nauwelijks de mogelijkheid van Erix om het net te vinden. Was het niet de verdediging dan was het wel keeper Leroy Winkels die in de weg stond om hem het scoren te beletten. Ook aanvallend was Erix bij de les, het eerste kwart van de wedstrijd bleef Achilles nog in het spoor maar richting de rust bouwde Erix de voorsprong steeds verder uit. Steeds vaker moest Achilles aan de noodrem trekken met tijdstraffen tot gevolg en de strafworpen die dat opleverde werden vakkundig afgemaakt door Stijn van Zutphen en bracht de stand bij rust op 16-11 in het voordeel van Erix.

In het eerste gedeelte van de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Erix.De voorsprong van Erix bleef constant rond de vijf punten en niets leek de overwinning in de weg te kunnen staan. Maar zoals zo vaak kon Erix niet met deze luxe omgaan!Men begon slordig te spelen, leed veel balverlies en wist nog nauwelijks te scoren terwijl de gasten wel regelmatig het net wisten te vinden en brachten de achterstand terug tot 22-20.Vanaf dat moment was het Erix weer die de wedstrijd in handen nam en dan vooral door uitblinker Bram Reukers. Niet alleen stond Reukers verdedigend zeer goed te spelen, ook aanvallend was hij bloedvorm in werd dan ook topscorer met negen doelpunten.Erix pakte weer een voorsprong van vijf punten maar toen Stijn van Zutphen met een enkelblessuren naar de kant moest, sloop toch de onzekerheid weer in de Lichtenvoordse ploeg. Achilles wist met een slotoffensief de achtstand terug te brengen tot één punt.Even leek Erix de wedstrijd nog uit handen te geven maar met minder dan een halve minuut op de klok wist Dirk Berentsen met een prachtig onderhands schot de doelman te verschalken en de einduitslag van 28-26 in het voordeel van Erix op het bord te brengen.De zeer spannende slotfase zorgde daarna voor een uitgelaten sfeer in het team en op de tribune. Door deze verdiende overwinning komt Erix weer op gelijke hoogt met Achilles op de ranglijst en staat nu op de gedeelde vijfde plaats en blijft de achtstand op de koploper nog steeds maar vier punten.

Volgende week zondag met Erix afreizen naar Hoogeveen om daar te spelen tegen het op de laatste plaats staande Kwiek. Onderschatting ligt dus op de loer en moet ten koste van alles voorkomen worden omdat Erix juist tegen dat soort ploegen altijd zijn slechtste wedstrijden speelt.Handballers Erix pakken mooie overwinning op naaste concurrent!