21 mei 2024
Home » Sport » Handballers Erix winnen moeizaam van naaste concurrent!

Handballers Erix winnen moeizaam van naaste concurrent!

214

LICHTENVOORDE – Afgelopen zondag stond voor de handballers van Erix 1 de wedstrijd tegen DOS 1 uit Emmer-Compascum op het programma. DOS staat op plaats zeven van de ranglijst, één plaats lager en twee punten minder dan Erix. Het beloofde vooraf dus een spannende wedstrijd te kunnen worden.

Erix zinde in dubbel opzicht op revanche, de uitwedstrijd werd destijds volledig onnodig verloren maar Erix is daarnaast ook niet zo goed begonnen aan de tweede helft van het seizoen. De eerste twee wedstrijden gingen namelijk verloren en men was vast van plan om de goede periode uit december een vervolg te geven.

Vooraf werd gewaarschuwd om niet mee te gaan in het vertragende spel van DOS. DOS probeert altijd door hun trage spel de tegenstander in slaap te sukkelen en dan toe te slaan. Het plan van Erix was dus ook om het tempo hoog te houden en bij balverlies van DOS direct in de omschakeling via snelle aanvallen toe te slaan.

Toch lukte dat maar niet, er was aan Erix zijde nauwelijks beleving en men liet, ondanks alle waarschuwingen, het tempo van de wedstrijd door DOS bepalen. Tot 5-5 ging de stand gelijk op totdat Erix iets meer afstand begon te nemen op DOS vooral door doelpunten van hoekspeler Bob Luttikhold die zowel uit de linker- als rechterhoek scoorde.
Desondanks drukte Erix niet door, men liet DOS weer dichterbij komen die net voor rust zelfs weer op voorsprong kwamen en de teams gingen rustten met een stand van 14-15 in het voordeel van DOS.

Coach John Heinen probeerde in de rust met een donderspeech de beleving weer terug te krijgen in het team omdat het anders een moeilijke opgave zou worden om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. Maar vooral door te veel gemiste kansen van Erix wist juist DOS de voorsprong te vergroten naar een marge van drie doelpunten. Na driekwart van de wedstrijd kwam Erix weer wat beter in het spel en trok men langzaam maar zeker de stand weer gelijk.

Kantelpunt van de wedstrijd bij een stand van 22-22 was de aangooi van Bob Luttikholt op Martin Kruip die met een prachtige vlieger Erix weer op voorsprong bracht. Het geloof en vooral de beleving kwam terug bij Erix wat vooral leidde tot veel frustratie bij de DOS-spelers die met meerdere tijdstraffen richting de bank konden vertrekken. Ook de speler van DOS die zich de hele wedstrijd gedraagt als de vedette van het team, maar het zeker niet is, liet zich gaan tegen Marco Rötter en kon ook met een tijdstraf vertrekken. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld, Erix stond georganiseerd te verdedigen en liep weer langzaam maar zeker uit, wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 27-23.

Topscoorder aan Erix zijde werd Bob Luttikhold met acht doelpunten! Deze overwinning wipt Erix over Achilles heen op de ranglijst en staat nu keurig op een vijfde plek. En laat dit team nu net de volgende tegenstander van Erix zijn. Volgende week zaterdag 2 februari om 21.00 uur speelt Erix in Apeldoorn de uitwedstrijd tegen Achilles 1.

Geen gemakkelijke opgave voor Erix omdat de thuiswedstrijd in Lichtenvoorde destijds ruim gewonnen werd door Achilles.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!