Home » Sport » Handbaltrainingen op basisscholen

GROENLO – Onlangs zijn vrijwilligers van de Hv Grol gestart met het geven van handbaltrainingen tijdens de gymlessen in groep 3, 4 en 5.

Als eersten waren de Hoeksteen en de Ludgerus aan de beurt. De aankomende weken vinden de handbaltrainingen plaats voor o.a. De Ni-Je Veste Wheme en Buitenschans, Watermolen en Willibrordus.

Deze trainingen zijn er om kinderen te laten ontdekken wat handbal is en om ze enthousiast te maken voor het Kersthandbaltoernooi. De kinderen maakten tijdens deze les kennis met verschillende vaardigheden die bij een handbaltraining of handbalwedstrijd van belang zijn. Ieder kind heeft op zijn of haar eigen niveau mee kunnen doen waardoor er veel spelplezier was. Bij de verschillende spellen hebben de kinderen heel actief mee gedaan.

De trainers en coaches van de Hv Grol staan achter de visie van de handbalbond dat het bij kinderen op deze leeftijd (F-jeugd) gaat om het spelplezier en deelname aan het spel. Er wordt op tijd gewisseld om iedereen even lang te laten handballen, ook worden er naast de wedstrijdjes veel spellen en oefeningen gedaan. Dit zal ook terug te zien zijn op het Kersthandbaltoernooi dat georganiseerd wordt op dinsdagmiddag 27 december in Sporthal Den Elshof in Groenlo.

Meer informatie is te vinden op www.hvgrol.nl/kersthandbaltoernooi-2016/.