Home » Regionaal » Meer parkeerplaatsen bij Chauffeurscafé

Meer parkeerplaatsen bij Chauffeurscafé

269

EIBERGEN – Camping De Goede Hoop aan de Vredenseweg in de buurtschap Holterhoek doet goede zaken als truckerscafé. Daarom is het aantal parkeerplaatsen voor vrachtwagens uitgebreid naar 30.

Het plan van eigenaar Harry Overkamp om in deze regio het adres te worden voor vrachtwagenchauffeurs is boven verwachting snel gelukt. “Op doordeweekse avonden hebben we eigenlijk continu 25 of meer chauffeurs hier staan. Uit het gehele land komen ze hiernaartoe, sommigen rijden er zelfs een uur voor om!”

Het aantal parkeerplaatsen aan de overkant van de weg is daarom uitgebreid: daar is nu plek voor 30 trucks. “We kunnen 35 trucks kwijt, want er is ook parkeergelegenheid naast het café. De laatste chauffeurs die tegen tien uur ‘s avonds aankomen, kunnen daar parkeren.”

Doelgroep
Zo’n halfjaar geleden besloot Overkamp zich te richten op deze doelgroep. Nadat café De Keet aan de Groenloseweg in 2013 de deuren sloot, werd de functie van truckerscafé overgenomen door café Mentink tussen Groenlo en Ruurlo. De nieuwe eigenaar richt zich op een ander publiek. “De Chauffeurs vroegen aan Overkamp waarom begin jij er niet mee?’ Dat zette me aan het denken.”

Er is een truckersmenu samengesteld. Vanaf vier uur ‘s morgens zijn de douchegelegenheid en toiletten geopend en is er koffie en ontbijt verkrijgbaar.

De Goede Hoop ligt aan de Vredenseweg 12. 7152DJ te Eibergen. Tel 0544-461601