Home » Lichtenvoorde » Het fietspeloton doet Hoogland aan

LICHTENVOORDE – De inmiddels traditionele fietstocht van sv Longa’30 naar de verste uitwedstrijd werd afgelopen zondag verreden naar VV Hoogland bij Amersfoort. Om 7.30 uur vertrokken 23 renners uit een nog stil en fris Lichtenvoorde en zetten voorafgegaan door een viertal motorrijders koers voor een 110 kilometer lange rit naar het westen.

Via mooie Achterhoekse binnenwegen werd Dieren aangedaan, waar de eerste stop wordt gehouden. Ondersteund door Jumbo Bennink, Hofstede Fiets Totaal en Jos Dusseldorp werd van daar uit de Veluwe opgereden. Het tempo zat er goed in en het zonnetje zorgde er voor dat het een schitterende tocht door in herfstkleuren getooide natuur werd. Als laatste pauzeplek werd Stroe met een bezoek vereerd, waar energie opgedaan werd voor het laatste deel van de fietstocht.

Met het einddoel in zicht liet de navigatie de renners nog even in de steek, maar met een omweggetje van 8 kilometer werd ruim op tijd de ingang van het Sportpark in Hoogland bereikt. De ontvangst al daar was allerhartelijkst en de renners konden zich douchen en zich aansluitend op de lunch storten.

Het Longa-peloton kon tevreden terugkijken op een geslaagde toertocht en er werd al stilletjes vooruit gekeken naar het volgend seizoen, als de eerste lustrumtocht wordt verreden.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen