HV Grol A1-jeugd Kampioen

HV Grol DA1 –  Sani4all/Artemis ’15 DA1 (13-9)

GROENLO – Zaterdagavond speelde de A-jeugd van de HV Grol thuis in Sporthal Den Elshof de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd was een speciale, want bij winst zouden de meiden kampioen zijn. De spanning was goed te voelen in de sporthal en als een kampioenswedstrijd altijd op deze manier moet verlopen dan mag er wel een jaartje tussen zitten. Wat hebben de meiden het spannend gemaakt.

Vrijdagavond bij de laatste training was de voorbespreking al gehouden, want om dat voor deze belangrijke wedstrijd te doen leek de coach niet verstandig. De meiden en begeleiding waren zaterdag al op tijd aanwezig voor een kopje thee. De spanning was voelbaar. Zou het lukken om kampioen te worden? Alle ingrediënten waren aanwezig voor een feestelijke avond; veel spandoeken, een volle tribune met familieleden, vrienden en vriendinnen, HV Grol spelers en natuurlijk twee super gemotiveerde teams.

Het begon niet goed voor de Grol meiden. In plaats van een flitsende opening met snel spel, werd er veel te voorzichtig gespeeld. Het leek wel alsof de meiden verstijfd waren van spanning.

Het duurde aan beide kanten erg lang voor er gescoord werd. Artemis was hierin succesvoller dan de Grol meiden en Artemis stond na 20 minuten spelen op een 2-5 voorsprong. Er moest iets gebeuren bij Grol. De speelster van Artemis die de vijf doelpunten had gescoord kreeg mandekking en kon daardoor niet meer deelnemen aan het spel. Dit tot grote frustratie van deze speelster. Grol kreeg hierdoor de nodige lucht en de aanvalsmachine kwam op stoom. Zoals we van Grol gewend zijn werd de bal weer snel opgebracht en zag het publiek weer mooie uitgespeelde aanvallen. De rust gingen de meiden van Grol dan ook in met een 7 – 5 voorsprong.

Na rust kon Artemis nog tot 8 –7 bijblijven, maar daarna was bij hen de koek op. Grol speelde vrijer en bouwde de voorsprong uit tot 13-8. Net voor het laatste fluitsignaal scoorde Artemis nog een keer en zorgde voor een eindstand van 13-9.

De ontlading bij de meiden en begeleiding van Grol was erg groot. Grol A1 KAMPIOEN, voor veel van de speelsters was dit een eerste kampioenschap. Erg volgde een mooie speech van de voorzitter en daarna kon het publiek het team feliciteren. Vele handen werden geschud en het feestje na afloop werd tot in late uurtjes voortgezet.