27 april 2024
Home » Sport » HV Grol A1 tegen OBW

GROENLO – Op zaterdag 7 januari speelde HV Grol A1 tegen OBW, nummer 2 tegen nummer 3 in de ranglijst tot nu toe. Aangezien de vorige wedstrijd tegen dit team met een overwinning voor Grol eindigde, gingen de meiden met vol vertrouwen de wedstrijd in.

HV Grol kreeg bal uit en maakte in de eerste aanval meteen een doelpunt door Lisan Everink vanuit de linkerhoek. OBW kwam hierna met een paar mooie aanvallen terug waardoor zij op 4-1 voorsprong kwamen. Grol zette een tandje bij in de verdediging waardoor het voor de tegenstander moeilijker werd om te scoren. De wedstrijd ging gelijk op tot een stand van 6-6 met nog een paar minuten op de klok. OBW was Grol een paar keer te slim af waardoor er in de rust een tussenstand van 9-6 in in het voordeel van OBW te zien was.

In de rust kreeg HV Grol pittige feedback. Het team moest meer gaan bewegen in de aanval en verdedigend bepaalde spelers beter in de gaten houden. Hiermee ging HV Grol de tweede helft in. Door onderschepping van de bal kon HV Grol twee keer tot scoren komen. Deze doelpunten werden gemaakt door de zusjes Vera en Ruth Hulshof. Dit zorgde ervoor dat HV Grol nog maar met één doelpunt achter stond. OBW liet zich de voorsprong niet uit handen anders nemen en bleef scoren tot een voorsprong van 11-8. Enkele minuten later kreeg HV Grol een penalty mee. Kirsten Groot Zevert maakte het doelpunt waardoor de stand weer op 12-10 voor OBW kwam te staan.

HV Grol gaf niet op, het team wilde haar tweede plaats in de poule niet afstaan. Ze bleven fanatiek en hebben alles op alles gezet, maar verloren helaas de wedstrijd met 13-12. De meiden van Grol hadden niet verwacht dat de wedstrijd zo zou verlopen en baalden enorm van het verlies. Maar natuurlijk gaan ze er een volgende keer weer helemaal voor! We hopen ook dan op uw support langs de zijlijn!