Home » Groenlo » HV Grol D1 – HV Angeren D1

GROENLO – Afgelopen zondag moesten de handbalmeiden van de D1 het opnemen tegen HV Angeren D1. De uitwedstrijd werd relatief makkelijk gewonnen en ze waren er op gebrand om weer een goed resultaat neer te zetten. Na twee verloren wedstrijden op rij werd het ook weer tijd voor 2 punten.

Om 9:30 uur waren de meiden aanwezig en de coaches zagen meteen dat het vandaag niet vanzelf zou gaan. Het grootste deel van de meiden had de avond ervoor een gezellig feestje gehad.

De wedstrijd begon goed, snelle aanvallen werden netjes afgerond en al snel stonden de meiden met 3-0 voor. De verdediging stond niet echt goed, maar Jolijn wist, met het nodige geluk, haar doel lang ‘schoon’ te houden. Met wat kleine wijzigingen in de verdediging werd het voor Angeren lastiger het Grolse doel te bestoken, als ze er wel doorkwamen, stond daar sta-in-de-weg Jolijn.

De aanvalsmachine van HV Grol begon wat te haperen en de afwerking was niet wat het zou moeten zijn. De keepster van Angeren had het redelijk makkelijk doordat de meiden het vizier niet op scherp hadden staan, veel ballen recht op de keeper en op de paal en lat zorgden ervoor dat de meiden niet verder uit konden lopen.

Na de rust ging Yfke in de goal en begonnen ze weer voortvarend. Ook Angeren kwam beter uit de startblokken en wist een paar keer te scoren. Halverwege de eerste helft werd het allemaal wat slordiger en resulteerde balverlies in een snelle omschakeling van Angeren. Gelukkig hadden we Yfke die veel ballen tegen wist te houden. Je kon zien dat de meiden niet fit waren, er zat weinig pit meer in de wedstrijd. Soms wisten ze een goede aanval op te zetten maar dit resulteerde niet altijd in een doelpunt (wat wel verdiend zou zijn). Ook in de verdediging werden ze slordiger waar Angeren dankbaar gebruik van maakte. Uiteindelijk zijn ze nooit in de problemen gekomen en wisten ze de punten in Groenlo te houden. Eindstand 11-6.

Over het spel waren de coaches niet helemaal tevreden, maar wel over de inzet en de werklust. Aankomende zondag moeten ze weer thuis, dit keer tegen Artemis, de nummer twee.

Bron(nen) & Afbeelding(en)