HV Grol DS1 helaas niet sterk genoeg

HV Grol DS1 – Combinatie ’64 (11-24)

GROENLO – Zaterdagavond speelden de dames van HV Grol een thuiswedstrijd tegen Combinatie ‘64 uit Losser. De uitwedstrijd in Losser werd gewonnen met 11-14.

Vanaf het eerste fluitsignaal was te zien dat er een ander Combinatie stond dan destijds in Losser. De dames van Grol hadden hier de handen meer dan vol aan. Verdedigend stond het redelijk goed met een goed keepende Kim in het doel. Toch speelde Combinatie zich naar een 0-4 voorsprong.

Aanvallend lag het probleem bij de Grolse dames, pas na 15 minuten werd het eerste doelpunt gescoord. De aanvallen waren in het begin zonder overtuiging en daardoor was er weinig dreiging om het de verdediging van de tegenstander lastig te maken. Na wat wisselingen ging het beter lopen bij Grol, bood het beter partij en kwam het dichterbij. Een paar minuten voor rust was het weer een wedstrijd en was Grol teruggekomen tot 7-10.

Helaas was Grol niet alert genoeg in de slotfase van de eerste helft en dit koste Grol twee doelpunten waardoor de ruststand 7-12 werd. Afgesproken werd om de tweede helft er vol voor te gaan en met meer lef en overleg te spelen, want de achterstand was nog te overbruggen. Grol scoorde hierdoor de 8-12, maar het team was niet bij machte om dichterbij te komen. Tot een stand van 10-15 was er nog hoop, maar de fase daarna speelde Grol aanvallend ver onder de maat en wist nog maar één keer te scoren. Combinatie gooide alle remmen los gooide en wist nog negen keer te scoren. Hierdoor speelde het team uit Losser zich naar een verdiende overwinning van 11-24.

Grol mag zich komende week op de trainingen met z’n allen herpakken en zich goed voorbereiden op de belangrijke uitwedstrijd van a.s. zaterdag in Hengevelde tegen WHC 2.