Home » Sport » HV Grol maakt sportieve start met oefenwedstrijden

HV Grol maakt sportieve start met oefenwedstrijden

175

GROENLO – Een nieuw seizoen betekent nieuwe rondes en nieuwe kansen. Voor iedereen. Vanaf onze kleinste handbalsterren tot aan de fanatiek wervende, alom gezellig en sportieve recreanten. En voor iedereen en alles wat daar tussen zit. Zo ook afgelopen zondag 27 september, een mooie zonnige zondag. Een sportief internationaal treffen tussen die Mädels van DHG Ammeloe/Ellewick en ‘de deerns’ van de selectie van HV Grol. HV Grol heeft amper de eerste training in de benen terwijl onze Duitse naoberinnen al een maand intensief onderweg zijn. ‘s Morgens beachen en na de pauze handballen in de sporthal. In het zand wist HV Grol, na een gelijke stand en een nederlaag, de derde wedstrijd helaas ook niet te winnen. Shoot-outs werden nipt verloren. Toch gaf iedereen aan best goed te hebben gespeeld. Aan teamspirit ontbreekt het in ieder geval niet.

Het conditionele verschil werd in de hal al snel zichtbaar. Met twee bonus doelpunten, weggegeven door de scheidsrechter die zijn vizier nog iets scherper moet stellen, werd de wedstrijd met 19-29 beslist in het voordeel van onze Duitse gasten. Een geslaagde sportieve dag ter voorbereiding op een nieuw seizoen.

En die voorbereiding van de selectie trekt door tot aan het begin van de competitie. Elk weekend staat er een oefenwedstrijd of toernooitje op de planning. Vrijdagavond op de eerste dag van september een oefenwedstrijd tegen Stormvogels Dames 1. Een revanchewedstrijd gezien vanuit de ogen van de Haaksbergse ladies. Eind vorig seizoen ook al een treffen tussen beide teams. Helaas voor de Stormvogels trokken zij weer niet aan het langste eind. De eerste wissels werden weer ingezet, achterin werd hard gewerkt om de verdediging dicht te houden en het doel werd 21 keer gevonden. Met nog maar 3 afgewerkte trainingen, voor sommigen zelfs nog geen enkele training, wonnen de dames in het paars met 17-21. Ruimte voor verbetering is er zeker nog maar de eerste gewonnen wedstrijd is een feit. Volgende week zaterdagmiddag om half 3 de volgende oefenwedstrijd. Tegen ABS uit Bathmen in de sporthal van onze buurplaats Lichtenvoorde.