Technische hoogstandjes in Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Op zondag 10 september trekt het Bloemencorso voor de 88e keer door de Lichtenvoordse straten. Voorzitter Herman ter Haar: “De kwaliteit van het corso is erg hoog dit jaar. Het lijkt wel of de corsogroepen de lat elk jaar hoger leggen.”

De kwaliteit van de wagens zit volgens Herman niet alleen in het ontwerp en de omvang van de wagens, maar met name in de techniek en het gebruik van bijzondere materialen. “Steeds meer groepen maken gebruik van techniek om delen van wagens te laten bewegen. Waar jaren geleden nog sprake was van figuratie op straat, zie je nu groepen die hun mensen in de wagens hebben zitten om ervoor te zorgen dat onderdelen op het juiste moment in beweging worden gezet. Maar ook het gebruik van bijzondere materialen geeft een wagen soms nèt een beetje meer. De groepen steken er een gigantische hoeveelheid uren in om hun wagen zo te verfijnen. Ik hoop dat het publiek zich dat realiseert als ze de wagens langs zien komen”, aldus Herman.

Gratis Corso app
Niet alleen de corsogroepen leggen de lat hoog, ook de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde zelf is continue op zoek naar vernieuwing. Herman: “In de afgelopen jaren hebben we een aantal nieuwe elementen toegevoegd, zoals de Deutsche Ecke bij Café Hogenkamp en de promotiekaravaan voorafgaand aan de optocht. Dit jaar werken we voor het eerst met vloggers en hebben we een gratis Corso app ontwikkeld. We proberen meer mensen te stimuleren om een kijkje achter de schermen te nemen. Daarom hebben we het ‘Buurten bij de Bouwers’ arrangement ontwikkeld. Er zijn overigens nog een aantal plekken beschikbaar.”

Top showorkesten
Dit jaar zijn er weer 18 grote wagens en 23 kleine kinderwagens te bewonderen in het corso. “Qua showorkesten hebben we deze keer een hele gelukkige hand gehad. Zowel Takostu als Advendo zijn tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade afgelopen juli achtereenvolgens eerste en tweede geworden op het onderdeel Marsparade. Kortom, het belooft ook dit jaar weer een b(l)oeiend spektakel te worden” aldus Herman. Het corso begint op zondag 10 september om 14.00 uur. Entree 7,50 euro. Kinderen t/m 16 jaar gratis. Er zijn nog tribunekaarten a 7,50 euro beschikbaar.