Home » Archief » Jumping de Achterhoek

VRAGENDER – Paardensportcentrum Lichtenvoorde opent zijn deuren voor de aanstaande editie van “Jumping de Achterhoek”, een evenement dat een veelzijdig programma van paardensport belooft. Naast de sportieve competitie, staan er ook feestavonden en netwerkbijeenkomsten op het programma.

Het evenement zal van start gaan op donderdag 23 november. Het openingsweekend is gewijd aan de internationale jeugdspringsport, met competities voor Junioren en U25-ruiters. Daarnaast worden ponyklassen en Children-rubrieken gehouden, waarbij een groot aantal jonge ruiters en amazones deelneemt.

Op zaterdagmiddag wordt een kindermiddag georganiseerd met diverse activiteiten, inclusief gratis ponyrijden. Diezelfde avond zal de Grote Prijs voor U25-ruiters plaatsvinden, waarbij deelnemers een 1.45m parcours zullen afleggen, ontworpen door parcoursbouwer Henk Linders.

De volgende week, beginnend op 29 november, start de CSI1*/CSI2*-wedstrijd, met parcoursen ontworpen door Louis Koninckx. Deelnemers uit binnen- en buitenland, waaronder Olympisch en wereldkampioenen, zullen aan deze prestigieuze wedstrijden meedoen.

Het tweede weekprogramma omvat de afsluiting van de GMB Jonge Paarden competitie en internationale proeven variërend van 1.20m tot 1.45m. Het evenement wordt afgesloten met de 1.45m Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland op zondag 3 december.

Bezoek www.jumpingdeachterhoek.nl voor meer informatie.

Bron(nen) & Afbeelding(en)